Osječanke u nastavku razbile Dinamovke

Nakon remija u Splitu, nogometašice Osijeka su odigrale prvu domaću prvenstvenu utakmicu ovog proljeća, a gost je na osječkoj Elektri bila ekipa ŽNK Dinama. Dinamovke su, uz Osječanke i Splićanke, favorit za naslov prvaka, pa je ovaj susret svakako nosio epitet derbija kola.

Oglas

Oglas

Nogometašice Osijeka zanimala je samo pobjeda, te su se djevojke tako i postavile. Od prve su minute jurišale, tražile put do mreže gošći, no nakon prvih 45 minuta, mreže su mirovale.
Ipak, u nastavak Glumčeva ekipa ulazi još jače i žešće, što im se isplatilo već u 55. minuti kada Lubina pogađa za 1:0. Taj je trenutak još više podigao Osječanke, a ujedno je donio i mir, te je ekipa Osijeka to znalački znala iskoristiti. U 73. minuti Joščak zabija za 2:0, a samo dvije minute poslije kapetanica Lojna stavlja točku na i svojim pogotkom za 3:0. Konačnih 4:0 svojim drugim pogotkom na utakmici postavlja Maja Joščak.

Oglas

Osječanke su ovom pobjedom ostale poravnate na vrhu sa Splićankama koje su minimalno slavile u Zagrebu kod Agrama. U Čakovcu je ekipa Međimurje-Čakovec s 3:1 porazila Riječanke, dok je u Zadru Donat s uvjerljivih 8:0 porazio ekipu Neretve, koja će u sljedećem kolu u Metkoviću ugostiti upravo Osječanke.