Osječanke pomele Vukovarke

Iako je izostala drama koja često ukrasi odbojkaške utakmice slavonski derbi Enna Vukovara i Osijeka zaista je bio sjajan! Naravno, puno bolji za gošće koje su pomele i sa 3:0 zasluženo nadigrale domaće odbojkašice koje su bile daleko od prave razine.

ŽOK ENNA VUKOVAR – ŽOK OSIJEK 0:3  (22:25, 21:25, 17:25)

Velikim dijelom prvog seta Vukovarke su držale stvari pod kontrolom, imale lagano vodstvo i ostavljale dojam da su sigurne u sebe, da im pobjeda ne može izmaknuti. S druge strane gošće iz Osijeka su kako je set odmicao izgledale sve bolje, igra im je postajala sve tečnija, blok sve bolji i na kraju su u drugoj polovini seta prešle u vodstvo, lagano ga povećavale i – slavile! U drugom su se stvari malo promijenile u glavama domaćih, uvukao se strah, bilo je puno alibi poteza a Paunova je ekipa to znalački koristila, igrala strpljivo, bila jednostavno sjajna u organizaciji napada i po dojmu čak možemo reći rutinski dobila i drugi set! Igra Vukovara se u trećem setu praktično raspala, nije tu bilo ni psihičke a ni fizičke snage za preokret, dug put i teška utakmica u Dubrovniku prije samo tri dana definitivno je ostavila traga na Džamarijinim djevojkama. Iako je dojam da je Vukovar podbacio, odigrale su i domaće cure krasnih poena, no kontinuitet su definitivno imale djevojke iz Osijeka koje su se sada primaknule Vukovarkama i do kraja sezone će se “potući” za četvrto mjesto jer je trojac na vrhu sada prilično odmaknuo.

Čitava gostujuća ekipa odigrala je odličnu utakmicu, svaka je apsolutno dala svoj obol no ipak valja izdvojiti dvije koje su bile posebno nadahnute, prije svih tehničarka Jana Gregurić koja je odigrala na reprezentativnoj razini, a odmah uz nju i Ema Kolarić koja je bila nerješiva enigma za domaću obranu, prolazila je kraj njenog bloka kao da ga i nema, posebice to važi za drugi i treći set kad se u domaćim redovima pomalo osjetila i frustracija zbog nemoći.

Već u subotu na redu su nove obveze za oba slavonska predstavnika, Osječanke čeka dug put ali i gotovo sigurna tri boda u Poeču, dok je pred Vukovarom novi težak domaći ispit, u goste stiže Kaštela, no, nema boljeg lijeka za poraz od pobjede nad jakim protivnikom!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.