/Osječanke nisu uspjele, završena je fenomenalna sezona Najljepšeg kluba u gradu ODBOJKAŠICE OSIJEKA IGRALE SU FINALE KUPA I POLUFINALE PRVENSTVA
IMG_8621

Osječanke nisu uspjele, završena je fenomenalna sezona Najljepšeg kluba u gradu ODBOJKAŠICE OSIJEKA IGRALE SU FINALE KUPA I POLUFINALE PRVENSTVA

Odbojkašice Osijeka sinoć su završile svoju doista sjajnu sezonu domaćim porazom od HAOK Mladosti. Polufinale državnog prvenstva svakako je velik rezultat ako ćemo biti objektivni.

Davnog 15. listopada krenula je Osijekova sezona u elitnom razredu ženske odbojke 3:0 porazom od Marine Kaštela, a sinoć je završena 3:0 porazom od HAOK Mladosti iz Zagreba. Između ta dva uvjerljiva poraza bilo je zaista uživancija pratiti osječke odbojkašice koje su nizale sjajne rezultate, a sve je kulminiralo finalom Kupa. Ostat će stalno pitanje kako bi sezona izgledala da se nisu dogodile ozljede Ive Barunčić i Ivane Grubeše, bila bi to sasvim sigurno drugačija igra Osijeka, i u ovu završnicu i dvoboje s Mladosti bi ušle osjetno svježije i sigurno bi imale puno veće šanse ostvariti pravi rezultat.

Sama sinoćnja utakmica bila je nešto lošija od one zagrebačke, jednostavno je Mladost išla punim gasom, malo su se uplašile nakon one zagrebačke partije, a Osijek nije bio na svojoj razini iz tog susreta. Tek je drugi set bio pravi od naših odbojkašica, no ponovno ista stvar kao i u Zagrebu, kada se dođe u završnicu Mladost je svježija, tokom seta odrade nekoliko rotacija i to na kraju presudi utakmicu. Fančović jednostavno nema luksuz da može odmarati ključne igračice i zamjeniti ih onima jednako kvalitetnima, nema luksuz niti “osjetiti” koja je bolje raspoložena u određenom trenutku nego mora do krajnjih granica iscrpljivati svoju udarnu sedmorku..

To su stvari za dublju analizu, zašto gotove igračice odlaze iz Osijeka zbog posla, fakulteta i slično.. Ovo je ipak prilika da se zaključi da je ovo bila fenomenalna sezona za Osijek, nadamo se da će se za sljedeću složiti još jača ekipa, odnosno da će se ova nadograditi pa u novoj Superligi pokušati napraviti još jedan iskorak.

Što se same Superlige tiče, za sljedeću sezonu sprema se dosta novosti koje na prvu djeluju fenomenalno za sve ljubitelje odbojke, nadamo se da će se i realizirati, hrvatska odbojka se polako vraća na staze stare slave kada su dvorane širom domovine bile pune, a i rezultati naših klubova u Europi su bili u skladu s tim.

Podijeli
  •  
  •  
  •