Osječanke danas traže čudo i Ligu za prvaka

+20! To je cilj koji su same sebi katastrofalnom partijom za kraj 2020. godine postavile košarkašice Murse. Protivnik je isti kao i tog 19. prosinca – Zagreb. Sada je naravno lokacija druga, umjesto u SŠD Boško Božić Pepsi u Zagrebu danas u 19,00 sati igra se u dvorani Jug koja je jak adut osječkih košarkašica.

Iako u sportu nikada ništa nije sigurno, možemo biti gotovo 100% sigurni da onako očajnu partiju Mursa ne može ponoviti, samo je Davorka Balić mogla dobiti nekakvu prolaznu ocjenu, sve ostale su redom debelo podbacile i uvelike kompromitirale sve dobro što su odradile u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi. Bit ćemo sportaši pa reći da teoretski Mursa može među top 3 i s bilo kakvom pobjedom, ali za to bi se u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone trebalo dogoditi da Trešnjevka koja je već osigurala doigravanje izgubi od Zagreba kojemu će to biti ključna utakmica u slučaju da ima prednost u koš-razlici nad Mursom. Malo vjerojatno!

Osječanke su zdrave i spremne, silno motivirane popraviti ono što su same uprskale u Zagrebu. Naravno da sada puno bolje znaju što ih čeka protiv Zagreba, unatoč onom uvjerljivom porazu u najmanju ruku su ravnopravne kvalitetom, a ako će im se poklopiti dobar dan za tri najvažnije igračice, Matešić, Balić i Šimunić ni ovih +20 nisu nemoguća misija, naravno uz svesrdnu pomoć i Šarlije, Mihaljević, Kujundžić, Rimac…