Osječanka Petra Jeršek karijeru nastavlja u Španjolskoj

Od iznimnog talenta izrasla je u standardnu i vrlo važnu prvotimku Osijeka, a sada je stiglo vrijeme novog iskoraka za mladu osječku rukometašicu Petru Jeršek koja će sljedeće sezone braniti boje španjolske ekipe CB San Jose Obrero. Petra je svoj rukometni put i započela u Osijeku, igra na poziciji srednjeg vanjskog i sa 21. godinom odlazi u Španjolsku već kao sasvim iskusna igračica jer je za njom nekoliko godina seniorskog rukometa sa punom minutažom.

Oglas

– Klub San Jose Obrero se nalazi na otoku Lanzarote koji pripada Kanarskom otočju. Igraju drugu Španjolsku ligu ili kako oni kažu DIVISIÓN DE HONOR ORO FEMENINA. Imaju veliku ambiciju za ulazak u prvu Španjolsku ligu što pokazuju dovođenjem 8 novih igračica. Zbog velikih ambicija mi se i najviše svidjela ta ponuda iako sam ih imala više. Do kontakta je došlo prije otprilike 2 mjeseca preko mog menadžera Nikole Čmelješevića. Nisam se puno premišljala, brzo smo se uspjeli dogovoriti i tako sam prije jedno mjesec dana potpisala ugovor i službeno postala nova igračica španjolskog kluba San Jose Obrero. Veselim se novom početku i novim izazovima koji me očekuju kada dođem tamo. Na meni je sada da se dokažem i pokažem u najboljem svjetlu, a onda će biti na treneru odluka koliko i koju poziciju ću igrati jer mogu pokriti sve vanjske pozicije. Nadam se najboljem! – samouvjerena je Petra.

Oglas

Oglas

Bit će to prvi puta da nećeš igrati za ŽRK Osijek…

Pa da cijeli život sam u Osijeku, a od svoje 7.godine počinjem trenirati rukomet u ŽRK Osijeku što je već 15 godina, ali jednostavno su me neke promjene u klubu prisilile na odlazak. Nije mi nimalo lako, odlazim od svoje obitelji, rodbine, prijatelja, ali sve to radim kako bi izgradila sebe prvenstveno kao osobu, a i kao igračicu.

Iako mlada, puno si godina u rukometu, tko ti je od trenera najviše pomogao u karijeri? Koga je od suigrači a najteže ostaviti u Osijeku?

Uh teško pitanje iskreno, promijenila sam jako puno trenera ne znam jel nažalost ili srećom, ali svaki trener/trenerica je ostavio/ostavila neki trag u mojoj karijeri, od svih sam naučila dosta stvari kako za rukomet tako i za život. Ali mogu reći da mi je malo više od svih tu pomogao Jasmin Mrkonja jer smatram da sam se kod njega opustila u igri i odigrala unazad 3 godine svoj najbolji rukomet. Također bi htjela dodati da je veliki utjecaj na mene ostavila i moja prva trenerica Kaja Ileš bez koje moja rukometna priča ne bi ni krenula, ona je razlog zbog kojeg sam zavoljela rukomet. Puno je promjena u ekipi ove godine, većina igračica je sada 2004. godište, ali teško mi je ostaviti sve cure pogotovo ove s kojima sam igrala zadnjih par godina, ne bi htjela navoditi imena same će se pronaći u ovome! – zaključila je Petra za Sportalo.

Uz nesporan talent kojeg je već puno puta pokazala i dokazala, uz puno rada i odricanja pred Petrom je zasigurno jedna uspješna karijera koja je unatoč činjenici da se već naigrala seniorskog rukometa tek na svom početku.