Osječanima trenutno nedostaje samo jedna „trica“ do izjednačenja rekorda

Najviše puta Osijek je pobjeđivao 2016/17, a trenutno nedostaje još samo jedna „trica“ do izjednačenja klupskog rekorda po broju pobjeda.

Oglas

U dosadašnjih 27 kola Osijek je ostvario 19 pobjeda što svakako vrijedi potencirati. Za usporedbu, sezona u kojoj su najviše puta osvajali sva tri boda u prvenstvenim utakmicama bila je 2016/17 pod trenerskom palicom Zorana Zekića. Tada je pun pogodak ostvaren u 20 ogleda, a Bijelo-plavi su završili na četvrtom mjestu HNL-a. Konačan plasman sada će neupitno biti najbolji u povijesti i pritom ne dvojimo kako će i brojem pobjeda nadmašiti dosadašnji rekord. Isto se odnosi i na broj osvojenih bodova. Dosadašnji je rekord 66 upravo iz gore spomenutog razdoblja, dok izabranici Nenada Bjelice trenutno na svom kontu imaju 61 bod, a do kraja je još devet kola…

Oglas

I u gostima nadomak rekordu

Oglas

Još je nešto zanimljivo i upečatljivo. Osječani su tijekom ove natjecateljske godine osam puta slavili u gostima. I tu su se sasvim približili rekordnom ostvarenju, zabilježenom također 2016/17 kada su se sa suparničkih terena devet puta vraćali s punim plijenom. Naravno da i to sada žele nadmašiti u preostalih pet gostujućih nastupa, koliko je preostalo u posljednjem krugu prvenstva. Trenutno su u toj statističkoj rubrici izjednačili učinak iz 2018/19. Izazova je, dakle, sasvim dovoljno, a onaj primarni, najveći od svih svakako je osvojiti titulu. Logično je da se to ne može nazvati ni opisati nikakvom zadaćom iz sveukupne perspektive, međutim, motiv i želja su kod svih u Gradskom vrtu ogromni! I žele u takvom raspoloženju čekati svakog sljedećeg protivnika do kraja sezone.

Izvor nkosijek

Foto Slobodan Kadić