Osječani odradili prvi trening u Plavoj laguni

Uvjeti za pripreme u ovom dijelu Istre su zaista na visokoj razini i Osječani će ih nastojati maksimalno iskoristiti.

Oglas

Osječka je nogometna ekspedicija stigla u Istru, točnije u Poreč gdje će odraditi 12 dana priprema. Stalni klupski vozač Željko Lovrić parkirao je autobus ispred hotela „Parentium“ nešto prije 15 sati, a nakon što su se smjestili u sobe, igrači su brzo krenuli na prvi trening. Ono što se odmah može primijetiti je spoznaja da je kompleks Plave lagune značajno obnovljen i proširen u odnosu na vrijeme kada su Bijelo-plavi posljednji puta boravili i trenirali ovdje. Slovenski investitori su uložili dosta novca i to se vidi na sve strane.

Oglas

Susreli poznata lica u hotelu

Oglas

Tereni su odlični, kvalitetno pripremljeni za momčadi koje će ih koristiti ove zime. Tri su prirodna travnjaka i jedan umjetni, a na njima će, osim Osječana, ovih dana vježbati nogometaši ljubljanske Olimpije i Dinama II. Već po ulasku u hotel naletjeli su na bivšeg igrača Marina Pilja koji je odnedavno član ponajboljeg slovenskog prvoligaša. Dakako da je uslijedio srdačan pozdrav s dojučerašnjim suigračima koji su „Piljku“ još jednom poželjeli sve najbolje u novoj sredini. U istom je klubu i Robert Mudražija, također i Goran Milović koji je također dio svoje karijere proveo u Gradskom vrtu. Naravno da su se razveselili i susretu s bivšim trenerom Dinom Skenderom i njegovim pomoćnikom Karlom Primorcem koji mu je prvi asistent i u Olimpiji.

Kvalitetna sportska infrastruktura

U Poreču se nekada pripremala i hrvatska reprezentacija, primjerice prije Svjetskog prvenstva u Francuskoj gdje su „Vatreni“ osvojili broncu. Istra je, općenito govoreći, poželjna destinacija za brojne klubove ne samo s područja Hrvatske, nego i Slovenije, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke i još nekih zemalja. Uvjeti su sve bolji, kada je riječ o sportskoj infrastrukturi, a u vrijeme pandemije koronavirusa hrvatskim je klubovima svakako, iz mnogo razloga, praktičnije ostati u Domovini. U svakom slučaju, Osijek će na istarskom poluotoku imati sve što mu je potrebno u pripremnom razdoblju, a nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti.

facebook sharing button
twitter sharing button