Osijeku sva tri boda iz Kranjčevićeve

Derbi susret 27. kola 1. HNL bio je ujedno i posljednji ovog vikenda kojim iznimno zadovoljni mogu biti gosti koji su osvojili ukupno 10 bodova. U tom tonu posao su odradili i jedini slavonski prvoligaši koji su iz metropole odnijeli sva tri boda. Osijeku su ovo posebno bitni bodovi u borbi za drugo mjesto, sada ta borba ne izgleda kao utopija!

Oglas

LOKOMOTIVA – OSIJEK 0:1 (Bočkaj 22′)

Oglas

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Grbić – Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković – Halilović, Cokaj – Kastrati, Tolić, Atiemwen – Uzuni. Trener: Goran Tomić.
OSIJEK (3-4-3): Ivušić – Lončar, Škorić, Majstorović – Igor Silva, Jugović, Žaper, Talys – Mance, Bočkaj; Marić. Trener: Ivica Kulešević.

Oglas

Izvrsno prvo poluvrijeme Bijelo plavih, odnosno Crvenih kojima Bijelo plavi domaćin nije mogao kvalitetno odgovoriti. Kao i na Rujevici Osijek je ostavio odličan dojam, visoko su pritiskali domaćina, konačno čini se otkrili recept kako igrati van Gradskog vrta, a to je i odnijelo rezultat u 22. minuti kada je Silva snažno puca sa svoje desne strane, Grbić odbio do Bočkaja koji silovito po sredini gola pogađa za 1:0.

Mogla je pobjeda Osijeka biti i uvjerljivija, bilo je zgodnih prigoda, posebice u završnici kada se Lokomotiva do kraja otvorila, moglo je naravno i drugačije završiti, iako kada se pregleda čitava utakmica Ivušić i nije imao nekakvu čudesnu intervenciju, što bi reklo da je čitava momčad defanzivu odradila na visokom nivou protiv jedne vrlo talentirane i brze momčad. Posebno se danas svidio Igor Silva koji je bio najopasniji među osječkim igračima, a i u defanzivi je odradio svoj posao, ako bi uspio smiriti strasti, prestao prigovarati nas vaku odluku mogao bi to biti jedan ozbiljno dobar igrač !