Osijeku minimalno slavlje u derbiju kola

Osijek je ponovno na vrhu ljestvice 1. HNL s tri boda više od Lokomotive i Hajduka. Rezultat je to nakon minimalnog slavlja Bijelo plavih u derbiju kola protiv Rijeke.

Oglas

OSIJEK – RIJEKA 1:0

Oglas

Strijelac: Mierez (17′)

Oglas

OSIJEK: Ivušić, Lončar, Škorić, Bralić, Bartolec (od 84. Miloš), Kleinheisler (od 65. Pilj), Jugović (od 76. Nejašmić), Žaper, Bočkaj, Mance (od 65. Bohar), Mierez (od 84. Hiroš)

RIJEKA: Prskalo, Velkovski (od 61. Galović), Krešić, Galešić (od 61. Vukčević), Tomečak, Pavičić, Stanić (od 71. Liber), Ampem (od 82. Escoval), Murić, Obregon (od 71. Bušnja), Abass

Vrlo dobru, pa čak i odličnu utakmicu nažalost je obilježio VAR koji je na početku, u 8. minuti možda zakinuo goste s Rujevice za gol, svirao je zaleđe koje je prilično upitno, bit će zanimljivo čuti objašnjenje sudačkoj stručnjaka. Bez obzira na to Osijek je zaslužio pobjedu, bio je bolji za taj jedan gol, većim dijelom utakmice diktirao tempo, preko Miereza došao do tog tako važnog gola kojim su Euro muke stavljene u arhivu i čitava koncentracija se posvećuje HNL-u.

Pogled na ljestvicu je vrlo obećavajuć, dojam pogotovo, osim kiksa s Belupom kada su misli lutale ka Sofiji Bjeličina momčad igra dobro, šampionski, marljivo skuplja bodove i kroz te pobjede bilda samopouzdanje, ali i gradi bodovnu poziciju iz koje se zaista može ozbiljno napasti Dinamo. Rijeka je pak pokazala da je pod Tomićem zaista ozbiljna momčad, spremna srušiti Paok i jesen ponovno provesti u euro natjecanju, a kako se i Hajduk i Lokomotiva pokazuju kao ozbiljne ekipe nema dileme da nas čeka još jedna uzbudljiva HNL sezona!