Osijeku leže Lokosi – vrijeme je i za treću pobjedu

Ove sezone, u prethodne tri međusobne utakmice, Osijek je ostvario dvije pobjede, po jednu u Gradskom vrtu i Kranjčevićevoj.

Oglas

Odlučujuću utakmicu u borbi za drugo mjesto u HNL-u u subotu navečer na svom će stadionu odigrati nogometaši Osijeka i to protiv zagrebačke Lokomotive. Bit će to njihov četvrti ovosezonski međusobni dvoboj, a Osječani su u prethodna tri imali više uspjeha jer su dvaput pobijedili i jednom izgubili. Dakako da očekujemo i vjerujemo kako će nakon spuštanja zavjese na još jedno državno prvenstvo taj skor biti još povoljniji za jedinog slavonskog prvoligaša i da ćemo zajedno sa svojim navijačima (odluku o gledateljima HNS definitivno donosi danas, no nadamo se pozitivnim vijestima iz Zagreba) proslaviti tri velika i sada definitivno ključna i presudna za konačni poredak u ligaškom natjecanju.

Oglas

U maglovitom Gradskom vrtu je bilo 4:0

Oglas

Prvi ogled s „Lokosima“ imali su Bijelo plavi  20. rujna u Kranjčevićevoj ulici. Marić je vrlo brzo doveo Osijek u vodstvo, do odmora je Halilović uspio izjednačiti, da bi pun pogodak domaćinu donio Tolić u 88. minuti. Nakon te utakmice došlo je do promjene za kormilom osječke momčadi te je Dinu Skendera na klupi naslijedio Ivica Kulešević. On je, dakako, bio u trenerskoj ulozi u drugoj utakmici s Lokomotivom koja je odigrana po vrlo gustoj magli, 8. prosinca 2019., a gosti se nisu dobro rezultatski proveli jer je bilo uvjerljivih 4:0. Zanimljivo, svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu, kada su Grbićevu mrežu pogađali Marić, PiljKleinheisler i Bočkaj.

Bočkaj zabio za gostujuće slavlje

Posljednji dvoboj ovih suparnika na rasporedu je bio 7. lipnja ove godine i to  je, nakon nezaslužene eliminacije od Rijeke u Kupu Hrvatske, bilo prvo iskušenje u borbi za bodove poslije tromjesečne stanke uvjetovane koronavirusom. Osijek je odigrao dobro, posebno u prvom poluvremenu, a pogodak za konačnih 0:1 postigao je Bočkaj u 22. minuti. Kada bismo ovu priču još malo dodatno proširili i uzeli u obzir posljednjih 15 međusobnih susreta, statistika govori da su Osječani bili značajno uspješniji. Od ljeta 2016. do sada devet puta su pobjeđivali i triput remizirali dok su Plavi s Kajzerice slavili u tri navrata. Uslijed svega, uzdajući se prvenstveno u kvalitetu i ogroman motiv Bijelo-plavih, optimistično i strastveno iščekujemo groznicu subotnje večeri.

Foto Slobodan Kadić