Osijek u sljedeća tri kola odlučuje o Ligi prvaka

Ponajviše zahvaljujući Dinamu i njegovom skupljanju euro bodova  HNL je dobio priliku da i drugo mjesto vodi u kvalifikacije najvećeg svjetskog klupskog natjecanja – Lige prvaka.

A borba za to drugo mjesto bit će superzanimljiva do samog kraja sezone. S obzirom da je Dinamo potvrdio naslov prvaka, to drugo mjesto je za Osijek, Lokomotivu, Hajduk i Rijeku – naslov! Čeka nas žestoka bitka do posljednjeg kola, a momčad Ivice Kuleševića s formom u kakvoj igra nakon korone definitivno ima realne šanse dovesti Ligu prvaka na Dravu.

Drugo mjesto trenutno drži Lokomotiva s bodom više od Osijeka i Rijeke koji su za još jedan bod ispred Hajduka. Kako bi stožerokracija poručila – “sljedeća tri tjedna su ključna”!Bijelo plave čeka pakleni raspored, gostovanje kod Dinama, pa domaćinstvo Rijeci i gostovanje na Poljudu. Na jednom od ova dva gostovanja mora se uzeti 3 boda, isti učinak na Gradskom vrtu se podrazumijeva i to bi bilo sasvim dovoljno za ulazak u završna kola u kojima je raspored puno lakši s realnim šansama za uspjeh. Dvoboji protiv Istre i Varaždina ne bi smjeli biti sporni, pa bi posljednje domaće kolo protiv Lokomotive mogao biti izravni okršaj za Ligu prvaka.

Gledajući kompletan raspored do kraja dojam je da Lokomotiva ima najveće šanse, njihov raspored nudi “lake” bodove protiv Istre, Varaždina i Intera, imaju Tomićevi momci nakon toga gostovanje u Koprivnici, pa domaći susret protiv Gorice i to posljednje gostovanje u Osijeku.

Rijeka prije dolaska u Gradski vrt dočekuje njima posebno neugodnu Goricu nakon čega na Rujevicu stiže Dinamo, zatim im slijede dva gostovanja, u Zaprešiću i na Poljudu te u posljednjem kolu domaći susret protiv Istre.

Hajduk ima možda i najteži raspored od ovog kvarteta, najprije im dolazi desetkovani Belupo, a onda kreće puno teži posao, najprije gostovanje u Gorici, pa tri uz Lokomotivu najteža protivnika u nizu, Osijek na Poljudu, gostovanje na Maksimiru pa Rijeka u Splitu te u posljednjem kolu gostovanje u Zaprešiću.

Dojam je da je Lokomotiva u najboljem položaju i najboljoj formi, ali i Osijek je u dobrom ritmu, momčad izgleda dobro i niti jedna prepreka se ne doima previsokom i zato navijači Bijelo plavih imaju pravo na optimizam pred “ključna tri tjedna”!