Osijek se pobjedom oprostio od Europe

Nogometaši Osijeka pobjedom su se oprostili od europskih natjecanja u ovoj sezoni. Iako je oproštaj koji nikada nije uspjeh, za razliku od onog Kizilžara, ovaj oproštaj nudi ponos i optimizam. Prije svega jer je protivnik bio neusporedivo snažniji, turska Adana Demirspor je ozbiljna ekipa, a niti nakon uvjerljivog poraza u prvoj utakmici Bijelo plavi su odigrali hrabro, borbeno i potpuno su zaslužili pobjedu u uzvratu. Naravno da nakon ove uzvratne utakmice ostaje i veliki žal za onom prvom, najprije dva brza gola, pa dva neregularna koji su na kraju i presudili ukupnog pobjednika.

Oglas

OSIJEK – ADANA DEMIRSPOR 3:2

Oglas

Strijelci: Nejašmić 43., Caktaš 59., Gržan 83./Sari 31., 90.

Oglas

OSIJEK:Malenica – Gržan, Barišić, Mrktčjan, Guedes- Brlek, Nejašmić (Omerović 73.) – Bukvić (Jugović 73.), Caktaš (Pušić 63.), Lovrić(Špoljarić 80.), Mierez (Hiroš 80.)

ADANA DEMIRSPOR: Karačić – Svensson, Güler, Gravillon, Rodrigues – Stambouli (Tokoz 75.), Akbaba – Sari, Belhanda (Nani 63.), Akintola (Erdogan 63.) – Ndiaye (Niang 46.)

Sanjat će osijekovi igrači Sarija koji je neupitno najbolji igrač Adane, pokazao je to i u ovoj utakmici u kojoj je ponovno postigao dva gola. Bilo je ponovno dosta propusta u domaćoj obrani, dosta toga je spašavao Malenica no dva puta je i on bio bez odgovora. Ponovno je bilo i puno dobrih napadačkih akcija, zabio je Osijek ponovno tri gola, mogao je i još neki, no nažalost nije se dogodilo čudo. Ipak, ova pobjeda diže atmosferu uoči domaćih izazova koji su pred Tomasovom momčadi.

Iako je to kraj europskog puta atmosfera u i oko kluba je poticajna, valja istaknuti i 8400 gledatelja na Opus areni, s obzirom na rezultat prve utakmice i doba godine posjeta za svaki respekt. Valja se sada okrenuti domaćim obvezama i slaganju defanzivnog reda momčadi, iako su napadači fantastični, ako se želi pobjeđivati u serijama mora se kvalitetnije zatvarati prilaze Malenici.