Osijek potjerao Zorana Zekića

Nevjerojatna vijest dolazi sa Opus arene, Zoran Zekić je smijenjen s mjesta prvog trenera NK Osijeka!? Zekić će na klupi Bijelo plavih odraditi još posljednje kolo u Varaždinu…

Sve to u trenutku kada je Zekić prebrodio krizu, kada je posložio momčad i igru, kada je osigurao četvrto mjesto u prvenstvu i kada je do kraja afirmirao nekoliko mladih igrača u prvu momčad i tako udario temelj i nove sezone, ali i budućih unosnih prodaja koje ne mogu promaknuti trojcu za koji smo sigurni da će napraviti lijepe karijere, Bukviću, Prekodravcu i Matkoviću. A tu je i Omerović i još nekoliko njih koji svakako imaju puno prostora za napredak, a kroz ovu su sezonu dobili ozbiljno veliku minutažu.

Dakle, malo tko će reći da Zekić nije odlično odradio svoj posao s obzirom na situaciju koju je zatekao kada je preuzeo Bijelo plave. Pa čemu onda otkaz? Možemo samo nagađati dok Boto ne izađe sa službenom objavom, a ipak znamo da u njoj neće biti pravog razloga za ovu odluku, a možemo reći koji su razlozi iz naše trenutne perspektive. Jose Boto je u Osijeku počeo graditi svoju koloniju, očito je dobio ključeve kluba i odriješene ruke da radi što želi. Kao onomad Nenad Bjelica. S tim da je Bjelica svojim radom doveo Osijek do borbe za naslov nekoliko kola prije kraja, vidjet ćemo do kud će je Boto dovesti, ako je po Almašiju suditi nismo pretjerano optimistični. Drugi razlog zašto je Uprava kluba pristala na Botinu odluku iako su se nedavno kleli da je Zekić dugoročno rješenje, svakako je Zekićeva packa njima da se ne bore za Osijek, da ne dižu svoj glas i protiv toga da klub bude redovita žrtva sudačkih grešaka. Vratimo se još jednom na Bjelicu, i on je nakon istih izjava postao bivši. Dok Čohar ostaje poput svetog grala i bez obzira na sve prolazi bez ikakve odgovornosti.

Osijek je klub u privatnom vlasništvu, gazda odlučuje o svemu i to je potpuno legitimno, upumpali su ogromnu količinu novca u stadion i kamp, ali će malo koristi od toga imati uz ovakav rad uprave kluba koja očigledno besciljno luta. Sada su sve uložili u Portugalca, povjerenje javnosti su odavno izgubili, Opus arena je ove sezone digla gledanost, no brzo će euforija zbog toga splasnuti, a onda će tribine dati najbolji odgovor o mađarskoj vladavini u Osijeku, s ovakvim potezima bez ikakvog rezona bojimo se da će odgovor biti negativan.