Osijek pobjedom na Beljin pogon otvorio novu sezonu

Pred nešto manje od 4000 gledatelja nogometaši Osijeka pobjedom su krenuli u povijesnu sezonu. Iako nada da će biti povijesna zbog rezultata koje će ostvariti momčad Nenada Bjelice apsolutno ima temelja, ono što jamči da će sezona biti povijesna ne činjenica da je posljednja koja će se jednim dijelom igrati na kultnom Gradskom vrtu.

OSIJEK – GORICA 2:1

Oglas

Strijelci: 1:0 Beljo (62), 1:1 Lončar (ag, 66), 2:1 Beljo (75)

Oglas

Prva prijetnja Osijeka već u 5. minuti kada su Fučak i Kleiheisler izigrali goste na lijevoj strani, Mađar je odlično ubacio a Beljo za tren zakasnio p je Osijek dobio samo korner nakon kojeg je Škorić glavom bio za malo neprecizan. U 30. minuti po tko zna koji put Nejašmić je zaustavio gostujući napad, lopta je na centru došla do Fiolića koji gura Fučaka u prazan prostor, ali gostujući vratar Banić je za tren brži i stasiti napadač Osijeka ostaje bez matne situacije. Dvije minute kasnije matna situacija za goste, Kalik je dao loptu Deniju Juriću koji je izbio sam pred Ivušića, ali reprezentativac na vratima Osijeka sjajno reagira i čuva svoju mrežu. Do odmora većih uzbuđenja nije bilo, Osijek je bio bolji i opasniji, no Gorica je sačuvala svoju mrežu i dočekala svoju veliku priliku i zorno pokazala da će i ove sezone biti opak protivnik svima i prava nagazna mina za favorite.

Oglas

I u nastavku prva prijetnja u 5. minuti i ponovno na istoj strani terena, dva puta je tukao Kalik, jednom je siguran pogodak spriječio Škorić, drugi puta je Kalikov udarac otišao pored gola. Nije to drugo poluvrijeme izgledalo dobro za Osijek, a onda u 62. minuti Dion Drena Beljo pokazuje klasu, uzeo je loptu na 22-23 metra od gola, namjestio se i topovskim udarcem probio Banića za vodstvo Bijelo plavih. Sjajna najava sezone za Belju! Niti minutu kasnije Kleiheisler prizemnom ubacuje na 5 metara, a Fiolić je kratak za nekoliko centimetra. Skupo je to stajalo domaće, u 66. Kalik ubacuje s lijeve strane, Lončar u pokušaju izbacivanja vara Ivušića i stvari su ponovno na početku – 1:1. Beljo se nakon prvog gola razigrao, u 73. je izborio, a zatim i realizirao kazneni udarac. Sudac Čuljak ocijenio je Beljin pad kao simuliranje, pokazao mu žuti karton, no nakon intervencije VAR-a ispravio je odluku o pokazao na bijelu točku s koje je Beljo siguran. Je li Osijek povratkom Belje riješio i kronični problem s kaznenim udarcima? Nova voda na osječki mlin u 86. minuti kada je tek ušli Edin Julardžija zaradio izravni crveni karton. Ponovno sudac Čuljak nije vidio, nije svirao niti prekršaj, ali na intervenciju VAR-a šalje mladog nogometaša Gorice na hlađenje.

Do kraja su Osječani mirno priveli utakmicu kraju i upisali prve bodove. Kao i jučerašnji ogled Dinama i Lokomotive i ova je utakmica pokazala da će i nova sezona HNL-a biti vrlo uzbudljiva i puna teških iskušenja, ali i da je Osijek ponovno spreman potući se s Dinamom za titulu prvaka.