Osijek od 14,00 kreće u novu europsku avanturu

Nogometaši Osijeka danas od 18 sati po lokalnom vremenu (14 sati po hrvatskom vremenu) na Astana Areni u Kazahstanu protiv domaćeg Kyzylzhar počinju još jedan europski put. Kao i prošlih sezona želja svih u bijelo-plavom taboru je napraviti sve da cijelu jesen igraju europske utakmice, a daleko gostovanje u Nur-Sultan prva je stanica na tom putu.

Oglas

Nemamo nekoliko igrača, ali uvijek razmišljamo na način da treba ukazati povjerenje onima koji su s nama. Na put smo poveli 25 zdravih igrača i siguran sam da će, tkogod dobije priliku pomoći momčadi, biti na dobroj razini. U ovom prvom danu pokušali smo se prilagoditi na vremensku razliku, proveli noć bez puno sna, ali do utakmice ćemo biti apsolutno spremni, rekao je Nenad Bjelica.

Oglas

Fokus na naše zadatke

Oglas

Iako Kyzylzhar na prvenstvenoj ljestvici kazahstanskog prvenstva nije na razini rezultata iz prošle sezone, u bijelo-plavom taboru itekako respektiraju suparnika.

Poštujemo svakog protivnika pa tako i ovoga. Puno puta kažem da je fokus na naše zadatke i ono što mi odrađujemo na travnjaku, a ne na to tko je suparnik, neovisno o kome se radi. Ovdje se radi o iskusnoj momčadi punoj igrača s međunarodnim iskustvom koji su igrali i na višoj razini ruske i ukrajinske lige. Trebat će puno energije, snage, koncentracije i discipline da bi se dobila utakmica.

Korak prema prolazu

Marin Leovac jedan je od igrača koji su igrali na Astana Areni, ali suparnik je bila Astana, ne Kyzylzhar.

Lijep stadion, umjetna trava kojoj se treba prilagoditi, ali bit će to dobro. Svi želimo Konferencijsku ligu, izboriti skupinu, mislim da za to imamo kvalitetu. Ovdje moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred uzvrat, a onda pred našim navijačima potvrdimo prolazak, poručio je Marin Leovac.