Osijek netaknute mreže do bodova protiv Gorice

Opus arena postaje prava utvrda za nogometaše Osijeka, na svom novom stadionu Bijelo plavi još ne znaju za krivi korak, neka potraje! Pala je i Gorica, u naslov guramo činjenicu da je Osijek ostao netaknute mreže, a ne strijelca, ipak je ovo značajnija vijest s obzirom na sve što su Osječani odigrali ove sezone.

OSIJEK – GORICA 1:0 (Caktaš 29‘)

OSIJEK: Malenica, Gržan, Evangelou (od 79. Bralić), Mkrtchyan, Guedes (od 46. Drambajev), Nejašmić (od 46. Pušić), Brlek(od 69. Jugović), Caktaš, Bukvić, Lovrić (od 69. Hiroš), Mierez
GORICA: Banić, Krizmanić, Maloča, Štiglec, Raspopović, Soldo (od 57. Mrzljak), Pršir (od 81. Matavž), Mitrović (od 79. Munksgaard), Ndockyt, Majstorović (od 57. Blummel), Vujnović (od 58. Jurić)

Strijelac je uobičajen, Mijo Caktaš igra sjajno ove sezone, pokazuje sve ono zbog čega ga je Nenad Bjelica doveo u Osijek i za sada djeluje kao ozbiljan kandidat u borbi za najboljeg strijelca lige, a inače ovo mu je ukupno stoti pogodak u HNL-u. Pa zaslužio je da bude vrijedan tri boda! Caktašu je ovo šesti pogodak sezone, zabio je u svakoj od četiri utakmice, a ulaskom u “klub 100” pridružio se Davoru Vugrincu, Igoru Cvitanoviću, Ivanu Krstanoviću, Jošku Popoviću te Miljenku Mumleku koji su jedini do sada prešli tu okruglu brojku. Odlično ove sezone igra i mladi Bukvić, valja ga definitivno pohvaliti za još jednu lijepu asistenciju!

Nije Osijek odigrao nekakvu veliku utakmicu, Gorica to jednostavno ne dozvoljava, tvrdi su, zatvoreni što su pokazali i večeras i na Maksimiru kada ih Dinamo nije uspio probiti. I u najavi ove utakmice Tomas je poručio da ga ne zanima dojam, da su važni samo bodovi, tako je nekako i bilo. Nakon dva uspješna stigao je i promašeni penal Šime Gržana, možda jedan razlog za glavobolju treneru Bijelo plavih, to je sada već ozbiljan, kronični problem koji traje pune dvije godine. Kako bilo, bodovi su tu a to je najvažnije, dok svi pričaju o Hajduku, hvale Rijeku i čekaju buđenje Dinama, Osijek marljivo skuplja bodove i neka tako ostane, najlakše je raditi u “hladu”.