Osijek kvalifikacije otvara protiv Litvanaca ili Estonaca

U sjeni Europskog prvenstva i današnje utakmice Vatrenih protiv Albanije, u Nyonu je obavljen ždrijeb pretkola Konferencijske lige u kojima su Osijek i Hajduk doznali svoje prve protivnike. Prve utakmice i Europske i Konferencijske lige se igraju 25. srpnja, a uzvrati 1. kolovoza.

U slučaju Hajduka doznali smo konkretnog protivnika, to je predstavnik Farskih otoka Tórshavn, dok će Bijelo plavi igrati protiv nekog od dvojca iz Litve ili Estonije, bit će to pobjednik dvoboja Siauliai (Litva) – Levadia Tallinn (Estonija).

Već sama imena sugeriraju da će i Osijek i pogotovo Hajduk biti veliki favoriti za prolazak prve prepreke, sve osim dvije sigurne pobjede bila bi prava sportska katastrofa. Nešto ranije obavljen je i ždrijeb pretkola Europske lige u kojem je naš viceprvak Rijeka, a Sopićevu momčad čeka bolji iz susreta između mađarskog Paksija i rumunjske Corvinul Hunedoare. Rijeci prolaz donosi plasman u treće pretkolo Eurolige koje se igra 8. i 15. kolovoza (ždrijeb 22. srpnja), a ispadanje novu šansu u Konferencijskoj ligi, plasman u njeno treće pretkolo koje bi igrala u istom terminu.