Osijek je oštećen: “Nikome nije jasno zašto to nije suđeno”

“Suđenje nije bilo dobro. Problem je bio kriterij koji nije bio ujednačen. Sudac Čuljak nije smirivao situacije na vrijeme i dobro dijelio žute kartone. Kazneni udarac za Goricu je dobro dosuđen, ali tu je bio veliki propust pomoćnog suca koji je krivo gledao i nije vidio zaleđe. Na kraju je VAR sve popravio. Što se tiče kaznenog udarca za Osijek, to nikome nije jasno zašto nije dosuđeno. Ovo je velika greška suca. To je trebalo suditi” – komentar je Marija Strahonje vezano za nedjeljno suđenje na utakmici Osijeka i Gorice u emisiji Stadion na HRT-u.

Oglas

Dario Bel je bio svijetla točka derbija. Očekivao sam takvu prezentaciju i derbija i samog suca. Opravdao je sva očekivanja”, rekao je Strahonja pa dodao: “Derbi je za suca čast. Niti jedan sudac to ne bi odbio. Nije to lako suditi, ali suci vole izazove. Bel je imao nezgodnu situaciju jer je tjedan dana bilo pritiska sa svih strane. Na kraju sva pohvale sucu Belu i njegovoj ekipi.”

Oglas

Osim toga Strahonja je istaknuo da je Bel pogriješio u slučaju Mikanovića koji je u tri situacije trebao dobiti žuti karton, dok je osječki sudac javnu opomenu oprostio i Marku Livaji.