Osijek i Rijeka remizirali u proljetnoj premijeri

U promrzlom i snježnom Gradskom vrtu Osijek i Rijeka su podijelili bodove uz po pogodak na svakoj strani.

Oglas

OSIJEK – RIJEKA 1:1 (Špoljarić 9‘/ Frigan 38‘)

Oglas

OSIJEK: Ivušić – Gržan, Barišić, Žaper, Jurčevič – Caktaš, Jugović, Nejašmić, Lovrić – Špoljarić (od 73. Živković), Mierez

Oglas

RIJEKA: Labrović – Grgić, Galešić, Dilaver, Vukčević – Selahi (od 74. Liber), Hodža – Ampem (od 74. Jurić), Janković (od 89. Banda), Marin – Frigan (od 90+3. Simčić)

Bijelo plavi su odlično otvorili utakmicu, pola sata su bili dominantni i kroz ubačaje s bokova vrlo opasni po goste s Kvarnera, a sve to su mogli i bolje naplatiti od minimalnih 1:0 koje im je donio Špoljarić golom iz devete minute. Nakon tih pola sata dominacije utakmica je uplovila u egal vode, Rijeka se konsolidirala i uz dosta sreće došla do poravnanja u 38. minuti iz kaznenog udarca. Bio je to riječki pokušaj ubačaja s boka, lopta je u ruku pogodila Lovrića, bila je “uz tijelo” no uz pomoć VAR-a sudac Kolarić je procijenio da je to za kazneni udarac kojeg je Frigan pretvorio u poravnanje.

U drugom dijelu uglavnom izjednačena igra, možda je Rijeka bila nešto konkretnija, no najveća stvar se dogodila u njenom kaznenom prostoru u 90. minuti utakmice. Tada je mladi debitant u dresu Osijeka Filip Živković zabio za vodstvo, vjerojatno i pobjedu, no ponovno je tu VAR na strani Rijeke pa je pogodak poništen zbog zaleđa. Opravdano, Živković je bio u zaleđu, no zanimljivo je da sustav za povlačenje linija bio van funkcije pa su suci u var sobi morali to ocijeniti – od oka.