Osijek i Gorica podijelili bodove u Gradskom vrtu - SPORTALO

Osijek i Gorica podijelili bodove u Gradskom vrtu

Nakon dvoboja Osijeka i Gorice ne treba puno pričati o odluci VAR-a kada je debelo u sudačkom dodatku poništen pogodak Ercega za 2:1. Ne, ovoga puta treba biti realan i reći da Osijek može biti sretan osvojenim bodom jer je ovo bila loša predstava Bjeličine momčadi koja se očito nalazi u mini krizi i polako gubi korak s Dinamom, iako daleko od toga da je rat za naslov prvaka izgubljen, još Dinamo mora na Gradski vrt, ali prije toga Osijek mora pod hitno podići formu!

OSIJEK – GORICA 1:1

Strijelci: 0:1 Dieye (55), 1:1 Bohar (90′, 11m)

Osijek : Ivušić – Silva (od 78. Miloš), Škorić, Gutieri, Jurčević (od 69. Santini)- Žaper, Jugović, Pilj (od 69. Kleinheisler) – Bočkaj, Mierez (OD 78. Erceg), Bohar.

Trener: Nenad Bjelica.

Gorica: Banić – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec (od 62. Martinson), Suk – Špikić, Nimely (od 55. Mitrović), Lovrić – Matar Dieye.

Trener: Siniša Orešćanin.

Visoki pritisak Osijeka od početka dobro je funkcionirao u dijelu koji se odnosio na to da Gorica nema puno napadačkih opcija, previše su se mučili da bi stvorili problem prema Ivušiću, no nadogradnja odnosno brza reakcija po oduzetoj lopti je potpuno izostala. Napadački je Osijek bio potpuno sterilan, bezidejan, a to nije problem koji se sada pojavio nego traje već nekoliko utakmica, preciznije od pobjede nad Belupom. Malo je bilo prigoda, pa i golovi su pali “iz ničega”. Gorica je iskoristila potpunu smušenost domaće obrane, čak nakon što je Ivušić popravio jednom, obrana je i drugi put bila van balansa, Dieye je došao i do druge lopte, nitko ga zapravo nije pošteno blokirao a ovaj je to iskoristio i donio prednost Gorici.

U samoj završnici Saniti je na snagu izborio kazneni udarac kojeg je Bohar sigurno pretvorio u pogodak, a onda debelo u sudačkoj nadoknadi taj poništeni pogodak Ercega koji stvarno nema sreće s Varom. Nećemo uopće komentirati konkretan slučaj, svaki objektivan ljubitelj nogometa će reći da to nije zaleđe i da ovo što se sada događa s varom nema smisla, ne samo u HNL-u nego širom svijeta. Sjetit ćemo se ne dosuđenog čistog kaznenog udarca za Dinamo u derbiju s Hajdukom, sjetit ćemo se kako je Istra oštećena, kako je u ovom kolu Šibenik oštećen. Oštećeni su baš svi klubovi, sada je i Osijek ako ćemo gledati ne navijačkim nego nogometnim očima. Nogomet je igra u kojoj ne mogu odlučivati centimetri, zadaća Vara trebala je biti da otkloni očigledne pogreške sudaca, a ako je riječ o milimetrima onda to nije očigledno i Var jednostavno tu ne bi smio raditi, ako nije riječ o očiglednom zaleđu, oku vidljivom bez povlačenja tih famoznih linija. Samo nekoliko sati kasnije na Maksimiru je najprije poništen, pa na intervenciju Vara priznat pogodak, i to možemo svrstati u skupinu dobrih odluka, Petković je bio dobrih pola metra u dozvoljenoj situaciji prije nego li je asistirao Oršiću!

Jasno je da su i Bjelica i igrači ljutiti i razočarani nakon svega, ali treba ostati velik i u ovim situacijama, ne pričati o prosutim bodovima nego se okrenuti sljedećem dvoboju, ispravljati sebe i svoju igru a ne se zamarati i trošiti na stvari koje se ne mogu promijeniti. Ono što Osijek može promijeniti je stanje na ljestvici, ali i tu mora krenuti od sebe i dići razinu igre, vratiti se na izdanja s početka proljeća, zabiti tri, pa jedan poništeni neće puno značiti! A Osijek ima i znanja i moći ponovno zaigrati pravi nogomet!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.