Osijek i dugogodišnji vratar Marko Malenica produžili su suradnju do 2025. godine

Neposredno uoči prijateljskog ogleda s mađarskim Szentlorincom, Marko Malenica potpisao je novi ugovor s našim prvoligašem. Njegov je dosadašnji kontrakt vrijedio do ljeta iduće godine, a sada je suradnja produžena na još tri sezone, sve do lipnja 2025. Zadovoljstvo je, dakako, obostrano jer je „Maleni“ jedan od igrača s najdužim stažem u osječkoj svlačionici.

Oglas

Svakako sam sretan i ponosan što sam potpisao novi ugovor sa svojim klubom, u kojem sam već dugi niz godina. Zahvaljujem se šefu i stožeru na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ga opravdati i na treninzima i na utakmicama. Došao sam još 2008. iz novogradiške Sloge, godinu dana nakon svoga prijatelja i dugogodišnjeg suigrača Alena Grgića, a nešto kasnije su iz našega kraja stigli Dino Mikanović i Andrej Lukić. Stigao sam u Gradski vrt još kao pionir, a zaslužan je svakako bio i tadašnji trener pionirske momčadi Osijeka Ivo Vranješ.

Oglas

Konkurent za mjesto između vratnica mu je reprezentativac Ivica Ivušić kojega Marko iznimno cijeni, ne samo kao nogometaša, nego i čovjeka.

Oglas

Imamo pravi, baš prijateljski odnos, bodrimo i podržavamo jedan drugoga svakom prilikom, bez obzira tko je na vratima, a tko pričuva. Želim mu, naravno, što skoriji oporavak, a spomenuo bih i Marka Barešića koji je također odličan vratar.

Kvartet odličnih vratara

Trener i klupski menadžer Nenad Bjelica ima maksimalno povjerenje u Malenicu, stoga nije bilo upitno potpisivanje novog ugovora.

Pokazuje da ima kvalitete za prvog vratara NK Osijek, to je razlog zbog čega produžujemo suradnju s Markom. Domaći je dečko, već dugo u Klubu i sigurno to zaslužuje. S njim, Ivušićem te Barešićem i mladim Kolićem imamo sjajnu vratarsku budućnost jer se na svakoga od njih možemo u potpunosti osloniti. Kao i njegove kolege, Malenica osim golmanskih kvaliteta ima i one druge, ljudske i karakterne, što nam je također vrlo bitno u slaganju momčadi za budućnost i drago nam je što na njega i nadalje najozbiljnije računamo.