Osijek bolji od Hajduka, ostaje žal za bodovima

Propustio je Osijek priliku da se otarasi jednog od konkurenata za naslov prvaka, da su Bijelo plavi iskoristili osjetno bolju igru Hajduk bi bio u minusu od 8 bodova i morao bi se pomiriti s novom sezonom bez titule prvaka. Ovako je još u igri, a Osijek je sada dva boda iza Dinama koji uz to ima i utakmicu manje, gostujuću na Poljudu.

Oglas

Od početka do kraja Osijek je bio bolja momčad od Hajduka, stvorio je dovoljno izglednih prilika za pobjedu, no na kraju su mreže mirovale i Hajduk odlazi put Splita sa za sebe velikim bodom. Dovoljno o dominaciji Osijeka govori činjenica da hajdukov “atomski” napad s Kalinićem, Livajom i Krovinovićem iza njih doslovno nije ni zaprijetio Ivušću koji je imao jednu jedinu intervenciju, onu iz same završnice kada je najbolji igrač Hajduka Grgić mlako tukao s ruba kaznenog prostora.

Oglas

Poneku riječ zaslužuje i sudac Fran Jović koji je u prvom dijelu puno griješio, uredno na štetu Osijeka i da nije bilo VAR-a bio bi to pravi masakr na Gradskom vrtu. Najprije je svirao nepostojeći kazneni udarac za Bile, zatim dao nepostojeći žuti, odnosno crveni karton Lovriću umjesto kaznenog udarca za domaće. U oba navrata VAR ga je ispravio pa su Bijelo plavi protivno volji djelitelja pravde dobili priliku s bijele točke što je nažalost Caktaš upropastio pa gosti osvajaju bod. Ostaje pitanje zašto se Caktaš uhvatio izvođenja kaznenog udarca kad se zna da je u dresu Hajduka bio vrlo loš izvođač, ali sigurno se ne smije Miji zamjeriti niti tražiti lošu namjeru, svojim pristupom pokazao je da iznimno želi pobjedu protiv bivšeg kluba, možda ga je upravo iznimna želja i sputala da to odradi kvalitetnije.

Oglas

Osijek je sada u minusu u odnosu na Dinamo, malom ali značajnom u ovako izjednačenom natjecanju, jedino što Osijeku sada treba je pobjeda u Koprivnici, ona bi ponovno maksimalno probudila nadu da je povijesni trofej moguće uhvatiti. Dinamo u najmanju ruku ne briljira ali iskusno skuplja bodove, bit će ga teško uloviti, ali je i pred Modrima puno teških ispita do kraja sezone.