Osijek bez kvalifikacija za Ligu prvaka

Nogometaši Osijeka nisu uspjeli izboriti drugu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Lokomotiva je slavila pogotkom u zadnjim minutama susreta, a pošto je Rijeka imala vodstvo ni bod ne bi bio dovoljan Kuleševićevoj momčadi za toliko željeno drugo mjesto.

Oglas

Iznimno zanimljivo zadnje kolo i troboj za drugu poziciju okončan je tako slavljem Lokomotive koja je ostvarila povijesni uspjeh zabivši u 88.minuti za veliko slavlje i konačnih 1:2 u praznom Gradskom vrtu .

Oglas

Osijek je ušao u susret bez kalkulacija bio je bolja i opasnija momčad, a posebno je bio raspoložen najbolji strijelac HNL-a Mirko Marić, ali nakon neiskorištenih prigoda poveli su ipak gosti u 53.minuti preko Jakića.

Oglas

U tom trenutku je Lokomotiva imala drugo mjesto, ali stvari je na početak samo četiri minute kasnije vratio Marić što je dalo krila Osijeku za još veći pritisak i stvaranje prigoda koje su nažalost ostale neiskorištene.

Kazna za promašaje je stigla u samoj završnici kada Lončar postiže autogol za ogromnu sreću Lokosa istovremeno rastuživši Riječane koji su do te 88.minute držali drugu poziciju i nadali se kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Osijek – Lokomotiva 1:2 (Marić 57, Lončar 88-ag/Jakić 54)

Foto Slobodan Kadić