/Osijek bolji od Istre HAJRADINOVIĆ I BOBAN DONIJELI POBJEDU
osijek

Osijek bolji od Istre HAJRADINOVIĆ I BOBAN DONIJELI POBJEDU

Nogometaši Osijeka ugostili su Istru u dvoboju iz kojeg su bodovi nasušno potrebni nakon evidentne krize u koju su zapali. Na kraju nakon ne baš sjajne predstave bodovi su ostali u Gradskom vrtu. Nekakav pomak u igri je ipak vidljiv, iako je ovo daleko od onoga što ova momčad mora pružati.

OSIJEK – ISTRA 1961   1:0

Strijelci: 1:0 Hajradinović (66), 2:0 Boban (88)

Osijek: Santini, Škorić, Milović, Grgić, Barišić, Mudražija (od 26. Hajradinović), Mioč, Bočkaj, Lopa (od 69. Jambor), Boban, Ejupi (od 58. Marić)

Istra: Ćorić, Zgrablić, Jovičić, Prce, Čuljak, Jakić (od 65. Maksimović), Halilović, Escobar (og 82. Kerić), Ottochian (od 75. Antunović), Matei i Roce

Bezidejno je Osijek izgledao uvodnih 20ak minuta, gosti iz Pule i bez Vojnovića u postavi djelovali su bolje, djelovali su kao da su oni 4. na ljestvici i kao da im je u klubu sve posloženo na najljepši mogući način. Nisu Puležani bili pretjerano opasni, tek su dva puta tukli prema Santiniju, ali barem su pokušavali, od Bijelo Plavih nismo vidjeli ništa. Nakon 25 minuta Zekić je odlučio u igru ubaciti Hajradinovića umjesto Mudražije, a to je i vrijeme kada su Bijelo plavi počeli preuzimati inicijativu, dva puta je Boban bio u opasnim situacijama, no gostujuća obrana je reagirala na pravi način. Činilo se tada da će Osijek proigrati, no krivo nam se činilo. Slijedilo je novih 10 minuta ničega, a onda prva i jedina prava prilika za Osijek, ponovno je u glavnoj ulozi Boban, no njegov pokušaj glavom prohujao je pored vratnice. I onda u posljednjim sekundama gotovo kazna, Santini nije dobro reagirao na jedan ubačaj iz kornera, a srećom po Bijelo plave Prce se tu nije dobro snašao, a ni situacija nije bila laka, pa se na odmor se otišlo bez golova.

Očekivano s obzirom na rasploženje publike prema Zekiću, momčad je ispraćena gromoglasnim zvižducima, bio je to još jednom bezvoljan, mlak i spor Osijek. Iako je propustio svoje prigode jedino je Boban zaslužio prolaznu ocjenu, sve ostalo je bilo zaista loše od Bijelo plavih.

U nastavku slična priča, bez žara i htijenja, sve ono što navijači najmanje vole. Ponovno je nešto prijetio Gabrijel Boban, ali nedovoljno opasno i dobro. U 60′ minuti gostujući vratar je napokon upoznao i nekoga drugog, Bočkaj je umalo izbio sam pred njega, ali nije uspio dobro primiti loptu pa je propala i ta naznaka prijetnje. Minutu nakon toga Barišić je uputio ubačaj koji se pretvorio u udarac, a lopta koja je preletjela Ćorića završila je na gredi. Bila je to konačno najava boljeg Osijeka. U 66′ Boban je probio desni bok, odlično u sredini povratnom loptom našao Hajradinovića koji iz prve ljevicom pogađa neobranjivo za vodstvo Bijelo plavih. Gol je malo rasteretio igrače Osijeka pa je nakon njega igra bila osjetno bolja, stvorili su naši nogometaši još nekoliko dobrih zgoda, a kada se Istra napokon malo otvorila stigao je i drugi pogodak. Sa osjekove polovine sjajnu loptu u prostor dao je Marić a Gabrijel Boban je poput brzog vlaka projurio pored svog čuvara i vrataru kroz noge pogodio za 2:0. Nakon svega što je proživio, ali i nakon svega što je danas odigrao Gabrijel je ovo zaslužio! Tih posljednjih 20ak minuta je svakako popravilo dojam čitave utakmice, ali ponovno kažemo – Osijek mora puno bolje!

Podijeli
  •  
  •  
  •