Oriovčani unatoč problemima najavljuju da će biti spremni za Rudar

Prvi će od slavonskih trećeligaša na teren u službenoj utakmici nogometaši Oriolika koji će u 90 minuta borbe protiv Rudara iz Labina pokušati ispisati povijesti i plasirati se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog Kupa. Oriovčani su tokom zime ostali bez jednog od najvažnijih igrača protekle jeseni Tonija Bošnjakovića, no iskusni strateg Milan Tomljenović i dalje je optimističan uoči ove utakmice.

Oglas

– Nisam od onih koji vole kukati, no zaista smo imali loše uvjete za pripreme, zato nam je ovaj tjedan što je prolongirano odigravanje utakmice dobro došao. Zbog mjera nismo mogli trenirati kako smo planirali, onda smo krenuli s treninzima ali nismo mogli igrati utakmice, odradili smo samo jednu protiv Kustošije u Zagrebu. Uz to imamo i problema s terenom, najprije je bio blatnjav, zatim su stigli minusi pa je sada uglavnom smrznut. Što se igračkog kadra tiče i tu imamo problema, osim što nam je otišao iznimno bitan igrač Bošnjaković problema s ozljedom ima i Kuzmić, dok nam je osim naših mladih igrača pristupio Luka Morber – rekao nam je Milan Tomljenović.

Oglas

Dvoboj protiv Rudara igra se posljednjeg dana veljače s početkom u 13,00 sati uz izravan prijenos na HNTV-u, no nažalost bez gledatelja. Rudar je trenutno trećeplasirana momčad u svom trećeligaškom natjecanju s neskrivenim ambicijama za iskorakom u drugoligaško natjecanje.

Oglas

– Rudar je odlična momčad, vrlo iskusna s nekoliko prvoligaških igrača s iskustvom iz Istre i Rijeke, još nekoliko prekaljenih drugoligaških imena. Iskustvo je svakako njihova prednost, mi imamo dosta mladu momčad, ali nećemo im se predati, motiv nam je ogroman, imamo priliku ispisati klupsku povijest i u jednoj utakmici sigurno imamo svoju šansu unatoč svim problemima. Uostalom, igramo na našem terenu, tu nikom nije lako, neće biti ni gostima iz Istre – poručio je iskusni strateg Oriolika.