Oriolik i Sloga u finalu županijskog kupa

Doznali smo finaliste kupa Brodsko-posavske županije. Očekivano je prolaz u finale ostvario Oriolik potvrdivši ulogu favorita protiv Zadrugara koji je bio blizu iznenađenja, a u drugom susretu dvaju trećeligaša pobjeda je nakon lutrije jedanaesteraca otišla na stranu Sloge ne zbog sreće i lutrije već zbog sjajnog De Ville.

Nogometaši Oriolika su u Finalu kupa ŽNS BPŽ nakon pobjede od 2:1 nad Zadrugarom iz Oprisavaca ponajviše zahvaljujući  strijelcima Batalu i Marušiću. Tomislav Galovac je postigao eorogol za goste no to na kraju nije bilo dovoljno za senzaciju i prolazak momčadi iz Oprisavaca u finale ovoga natjecanja.

SLOGA – MARSONIA 5:2 11m (1:1)

Jučer je na Sportskom parku Ivo Petranović gostovala Marsonia u polufinalu Kupa Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije.

Marsonia je veliku priliku imala preko Bundavice koji je natrčao na jednu ubačenu loptu s lijeve strane te pucao, ali je De Villa sjajno obranio. Sloga uglavnom prijeti iz kontri, a dvije dobre prilike je imao Luka Sokić čiji su udarci završili malo iznad gola. Sloga je do vodstva došla u 46. minuti kada je Nikola Eller fantastičnom dijagonalom pronašao Ivana Benića koji ulazi u šesnaesterac, vara svog čuvara i lijevom nogom zabija u suprotni vratarev kut za 1:0.

Marsonia brzo odgovara na početku prvog dijela kada na ubačenu loptu s desne strane najbolje reagira Hrvoje Mišić i zabija za 1:1. Marsonia je imala veći posjed tijekom drugog dijela, no bez konkretnog učinka. U lutriji jedanaesteraca ključnim se pokazao Slogin vratar Lovro De Villa koji je obranio jedanaesterce Čaniću i Mirkoviću dok su Slogini Marjanović, Severović, Benić i Balunović sigurno pogađali.

U finalu 8.8.2020 snage će tako odmjeriti sa  Sloga iz Nove Gradiške i Oriolik iz Oriovca.

Foto FB Oriolik/Sloga