Oriolik i općina Oriovac uvršteni u program Global Greening

Nedavno je iz Veleposlanstava Irske u Republici Hrvatskoj stigla službena potvrda da je nakon provedene složene procedure Oriovac uvršten u prestižnu inicijativu “Global Greening” – svjetsku proslavu nacionalnog dana Irske, Dana svetog Patrika.

Navedena činjenica je rezultat suradnje Veleposlanstva Republike Irske u RH, NK Oriolik i Općine Oriovac na organizaciji prošlogodišnjeg oriovačkog GreenGold Festivala, tijekom kojega je začeta ideja o pokretanju službene procedure za uključivanje Oriovca u inicijativu “Global Greening” (u organizaciji irske institucije Tourism Ireland), i to ozelenjavanjem (osvjetljivanjem zelenom svjetlošću) znamenitog oriovačkog spomenika kulture –400 godina stare Turske česme (obris česme se nalazi na službenim dresovima NK Oriolika), a sve kako bi se globalno proslavio irski nacionalni dan, Dan sv. Patrika, 17. ožujka 2021.
Naime, u najvećim svjetskim gradovima poznate turističke destinacije taj dan su već 12. godinu za redom obojene zelenom svjetlošću, poput Madison Square Gardena u New Yorku, kosog tornja u Pisi, slapova Niagare, London Eye ili zgrade opere u Sydneyu. Od hrvatskih destinacija do sada su bili uvršteni samo Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Pula, Hvar, Varaždin, Dubrovnik, a od ove godine i naš Oriovac, kao prvi slavonski predstavnik te jedina općina u Hrvatskoj.
Sudionici Global Greeninga pa tako i Oriovac bit će predstavljeni širom svijeta putem interneta, radio-etera, u novinama i digitalnim medijima – obzirom da će organizacija Tourism Ireland kroz mrežu od više od 20.000 utjecajnih međunarodnih medija- slati slike, video snimke i vijesti o ovom događanju – što će definitivno biti neprocjenjiva promidžba za naš jedinstveni Oriovac, Slavoniju i Hrvatsku. Ozelenjivanje česme će biti vidljivo na Dan svetog Patrika, srijeda, 17. ožujka u 18:30; tj. kad padne noć…i sve to powered by ORIOELEKTRO…