Orijent minimalno bolji od Kustošije

Danas je na Krimeji dvobojem Orijenta i Kustošije započeto osmo prvenstveno kolo. Na kraju minimalno slavlje domaćina koji se tako pomiče prema vrhu ljestvice, dok Kustošiji prijeti “fenjer” ako BSK upiše pozitivan rezultat protiv Cibalije.

Oglas

ORIJENT – KUSTOŠIJA 1:0

Oglas

Nešto manje od 300 gledatelja nisu mogli uživati u pretjerano atraktivnoj utakmici, no kako je ogromna većina njih drukala za Orijent, sigurno nisu kućama otišli nezadovoljni jer su bodovi ostali njihovim ljubimcima. Utakmicu bez puno šansi odlučio je Edin Fatić koji je gostujuću mrežu pogodio u 31. minuti i donio važna tri boda Orijentu.

Oglas

Igrač utakmice: Mateo Monjac

– Čestitam ekipi na jako dobro odrađenom poslu. Čestitam stožeru na odlično pripremljenoj utakmici, što nam je na kraju i donijelo rezultat i pobjedu. Kustošija se pokazala kao dobar protivnik. Došli su se braniti i sačuvati svoju mrežu te iz kontri doći do nekakve prilike, a u svih 90 minuta uspjeli su dva puta priprijetiti našem vrataru, no i to smo kvalitetno iskontrolirali. Teren nije bio idealan, malo nam je ometao plan pa smo ga morali mijenjati. Nismo mogli kroz kombinatoriku doći do pravih prilika pa smo pokušavali smo kroz ubačaje s bokova doći do gola, a na količinu svega toga što smo odigrali smo na kraju došli do zasluženih bodova – izjavio je Jure Srzić, trener Orijenta.

– Možda je naša najbolja utakmica u gostima u drugom poluvremenu na imali smo potpunu dominaciju, no nažalost ostali smo bez pravih prilika. Niti smo bili opasni prema njihovom golu, niti smo uspjeli doći do pogotka. U 1 poluvremenu, imali smo puno individualnih grešaka kada smo u drugom dijelu to otklonili, prestali smo griješiti u seriji, imali smo kontinuitet u igri, ali do šesnaest metara, dalje smo bili bezopasni. Orijentu malo tvrđe postaje u drugom poluvremenu, pa bilo je manje prostora i mogućnosti za nekakve konkretne akcije. Pogodak smo primili iz praktično njihove jedine prave istinske šanse koja je i mirisala na zaleđe, kad se sve zbroji, golmani nisu imali posla osim nekakvih ubačaja koji su jedan i drugi dobro pokupili. To je naša realnost. Tu smo gdje jesmo, znamo na čemu trebamo raditi i pokušat ćemo popravljati stvari koje nisu dobre – komentirao je Ilija Lončarević, trener Kustošije.