/Opet ista priča, ponajbolje igračice ŽOK Osijeka odlaze u zagrebačku Mladost ODLAZAK ANTONIJE I KATARINE NOVA JE GLAVOBOLJA ZA DARIJA FANČOVIĆA
IMG_8299

Opet ista priča, ponajbolje igračice ŽOK Osijeka odlaze u zagrebačku Mladost ODLAZAK ANTONIJE I KATARINE NOVA JE GLAVOBOLJA ZA DARIJA FANČOVIĆA

Iz sezone u sezonu ponavlja se ista priča, u Osijeku stasaju u prave igračice, pa odu u raznim smjerovima. Ovoga puta riječ je uz kapetanicu Ivanu Grubešu o dvije najbolje prošlosezonske igračice Osijeka Antoniji Volmut i Katarini Pavićič koje će sljedeće sezone u Gradskom vrtu igrati samo kada u goste dođe zagrebačka Mladost.

IMG_8696

Naravno, djevojke misle o svojim karijerama, obje su još vrlo mlade, svakako su reprezentativni kalibar, Katarina je trenutno sa seniorskom reprezentacijom u Argentini na World grand prixu, Anotnia je tu, sasvim sigurno u ozbiljnim kombinacijama izbornika Aksentijevića i naravno da obje žele napredovati u svojoj igri. Upravo to je i glavni motiv odlaska obje djevojke, u Mladosti se radi puno kvalitetnije, prije svega jer je riječ o klubu koji ima svoju dvoranu, klubu koji je financijski i organizacijski ipak korak prema naprijed za sve ostale HR klubove izuzev ravnopravne Marine Kaštela. Nitko Antoniji i Katarini ne može ništa zamjeriti, ali svakako svima u ŽOK Osijeku ostaje veliki žal i muka što se iste stvari događaju iz sezone u sezonu, posebno nakon one sjajne protekle u kojoj su ugodno iznenadile sve, pa i same sebe.

– Nakon 6 godina igranja u Osijeku, ostvarenih ciljeva vrijeme je za promjenu. Od sljedeće sezone igram u dresu Mladosti. Jako se veselim, novi klub, nova ekipa, sve se mijenja. Mladost je uvijek imala tradiciju i čast je zaigrati za nju. Nadam se da će ovo biti jedna dobra sezona za mene – rekla nam je Antonia te na pitanje kako će biti u Gradskom vrtu u “krivom” dresu dodala: Pa bit će čudno to sigurno, kao svakom sportašu koji igra protiv svog bivšeg kluba.

IMG_8629

Pripreme Mladosti za novu sezonu kreću 7. kolovoza pa se Antonia do tada bavi selidbom u metropolu gdje će nastaviti i sa svojim fakultetskim obvezama. Katarina je još neko vrijeme u reprezentativnom pogonu, pomalo se navikava već na život van Osijeka. Djevojkama želimo puno uspjeha u Mladosti, ali neka imaju problema kada gostuju kod svoje kuće i u Gradišci!

Osiječkom strategu Dariju Fančoviću ostaje da ponovno krene iz početka, klub naravno radi na određenim pojačanjima, no objektivno, ovako kvalitetne igračice je gotovo nemoguće naći u financijskim okvirima u kojima ŽOK Osijek funkcionira.

Podijeli
  •  
  •  
  •