Općina Klakar i ŠK Ruščica dobili veliki šahovski teren

Šahovski klub Ruščica je postao bogatiji za betonsku šahovsku ploču izrađenu od strane Općine Klakar uz svesrdnu podršku načelnika Tomislava Pendića, a na inicijativu predsjednika Šahovskog kluba Mate Opačka. Uvećana šahovnica sa 64 kvadratna polja 450 cm x 450 cm namijenjena šahovskim partijama na otvorenom pomoću velikih figura, a ima za cilj popularizaciju šaha na ovim prostorima te približavanje igre mlađim uzrastima.

Oglas

Hvala Općini Klakar na prihvaćenom projektu, Darku i Hrvoju Rašiću na ocrtavanju šahovskih polja i algebarskih notacija. Pregovaramo o kupovini plastičnih velikih figura – ovo će sigurno biti krasna šahovska zanimacija i tradicija u Ruščici, a takva šahovska ploča prva se pojavila u Veneciji – rekao je vidno zadovoljni i neumorni predsjednik kluba Mato Opačak.

Oglas

Dodajmo ovome da je vankategornik kluba Patrik Logarić također bogatiji za svoju šahovsku tablu. Naime šahovski klubovi Ruščica i Šahovski klub invalida Hvidra Brod osiguravaju svojim igračima šahovske ploče, plastične figure i šahovske torbe. Ovaj temeljni šahovski alat, sredstvo rada za šahiste na turnirima, za svakog šahistu ima praktičnu, ali i emocionalnu vrijednost. Ključnu podršku ovom projektu za šahiste navedenih klubova, dalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, na čelu sa gospodinom ministrom Tomo Medvedom. Do sada je šahovske komplete dobilo osamnaest šahista, a svoj je šahovski komplet od predsjednika klubova Ruščica i Hvidra-Brod Mate Opačka, dobio novopridošli šahista iz Gornje Vrbe vankategornik Patrik Logarić.

Oglas