Opatija u golijadi bolja od Bjelovara

Utakmicom Opatije i Bjelovara zaključeno je 13. kolo SuperSport Druge NL kojoj je i dalje na čelu Radnik iz Križevaca, ali s bogatom pratnjom pretendenata da mu preotmu jesenski naslov.

Oglas

OPATIJA – BJELOVAR 4:2

Očekivala se tvrda i izjednačena utakmica s obzirom da se Bjelovar digao u formi nakon promjene trenera, dugo je to i bila takva utakmica, ali u posljednjih pola sata potpuno oprečna slika sa čak pet golova. Povela je Opatija u petoj minuti preko Ajayia i taj je rezultat bio aktivan sve do 61. minute kada Nino Stojanović vraća goste u egal, a nedugo potom pravu dramu najavljuje Josip Mijatović koji je preselio prednost na gostujuću stranu. Bio je Bjelovar na pragu velikog iznenađenja, no na kraju je ipak morao čestitati domaćinu koji je od 79. do kraja zabio još tri komada, prvog je za izjednačenje zabio Mario Kordić-Gružić, a preostala dva u 87. i trećoj minuti nadoknade Antonio Pejanović, jedan od Bogolinovih jockera s klupe.

Oglas

Igrač utakmice: Mateo Furijan

Oglas

– Jako dobra utakmica, puno golova, preokreta… Odlično smo krenuli, poveli i onda se malo opustili što je Bjelovar iskoristio i okrenuo, onda smo dodali gas u završnici i zabili još tri gola. Dobro je, tu smo, blizu vrhu. Mi imamo problem jer velik dio momčadi nije napravio bazu, nije prošao pripreme i to je razlog zašto dosta trpimo, nakon zimske stanke ćemo sigurno biti kvalitetniji i konstantniji. Naš adut je svakako širok kadar, imamo 24 dobra igrača, danas su baš dečki s klupe dali impuls za ovaj preokret, sjajno je svoje minute iskoristio baš jedan od tih koji nisu prošli pripreme Mateo Furijan čiji je ulazak bio detonator preokreta – za Sportalo je rekao Zoran Bogolin, trener Opatije.

– Prvo poluvrijeme nismo najbolje igrali, kao da smo se malo “stisli”. Prvih pola sata u drugom poluvremenu najbolje od kako sam na klupi Bjelovara, stvarno smo izvrsno izgledali, i onda neobjašnjivih 15 posljednjih minuta, ne znam kako bih to nazvao i karakterizirao. To se jednoj ozbiljnoj ekipi ne smije događati, ako vodiš 2:1 i već dobiješ gol za 2:2 onda barem trebaš to sačuvati, ali mi kad smo dobili taj gol dodatno smo pali. Teško mi je analizirati stvari jer nisam od početka tu, nije prvi put da nam se to događa ove sezone, možda je stvar iskustva jer naš najstariji igrač ima 25 godina dok Opatija ima nekoliko iskusnih s preko 30 godina, ali kažem, nisam siguran ni da je to razlog ovakvog pada. Ništa, moramo ovo zaboraviti, idemo odraditi ovo do kraja na najbolji mogući način – izjavio je Dino Babić, trener Bjelovara.