Omladinac iz Gornje Vrbe očuvao status zahvaljujući Vukovaru 1991

S pobjedom nogometaša HNK Vukovara 1991 s 2:0 u Bjelovaru protiv Mladosti iz Ždralova i prolasku u drugi stupanj natjecanja otvorila se mogućnost Marsoniji da se kroz kvalifikacije domogne trećeg ranga natjecanja i jedinstvene lige koja kreće od jeseni. Naime, u utorak, 14. lipnja u 12 sati u prostorijama saveza bit će poznat broj sudionika i ždrijeb, dok su prve utakmice na rasporedu ove subote, 18. lipnja od 18,30. Prema najavama u kvalifikacijama uz Marsoniju još nastupaju: Hrvatski vitez iz Posedarja pokraj Zadra, Trnje iz Zagreba i Međimurje iz Čakovca.

Oglas

Od ova 4 kluba nakon što se izvuku parovi pobjednici će samo nakon jedne utakmice ostvariti pravo igranja u jedinstvenom trećem stupnju natjecanja ili kako će se od nove sezone zvati Drugoj ligi. Ujedno su Vukovarci spasili od ispadanja i Omladinac iz Gornje Vrbe koji će zadržati status člana Treće HNL – istok koja će zadržati naziv, ali će biti 4. rang natjecanja. Također su u jedinstvenu Drugu ligu koja je treći stupanj natjecanja nogometaši HNK Vukovar 1991 uveli izravno – Belišće.

Oglas

Zato u kvalifikacijama nisu uspjeli proći kadeti i stariji pioniri Marsonije koji su poraženi u Karlovcu od Zadra. Naime, mladi Brođani igrali su kvalifikacije za plasmanom u Prvu HNL – mladeži dok su kadeti Marsonije u prvoj utakmici protiv Zadra odigrali 2:2. Ključna je bila druga utakmica u kojoj su igrali stariji pioniri te su u njoj Zadrani bili s 3:0 uspješniji za prolazak dalje, odnosno u finalnu utakmicu za mogući odlazak u Prvu HNL – mladeži.

Oglas

Tekst JOSIP ŠEBALJ