Omladinac i Zadrugar u lovu na domaće bodove

Pred brodsko – požeškim četvrtoligašima je 5. kolo u kojem vodeći dvojac igra domaće utakmice, Omladinac protiv Tomislava, a Zadrugar protiv Požege.

Sutra se igraju dvije utakmice, najbolji požeški ligaš domaćin je Mladosti koja je prošlonedjeljnim porazom napravila priličan korak unazad. Hajduk je jedan od tri neporažena kluba, minimalni plan za ovaj susret je nastaviti taj niz, dok bi pobjeda Kužilekovu momčad dovela u sami vrh lige. U Jakšiću se igra klasiko, susjedski derbi koji počesto završi pravim golijadama. Jakšić ima dvostruko bolji učinak od Kaptola, ali i od njihove prve i do sada jedine pobjede proteklo je već prilično vremena pa se ni oni ne mogu pohvaliti nekakvom sjajnom formom, dok Kaptol ponovno ima užasan ulazak u sezonu.

Najugodnije iznenađenje do sada svakako su Sikirevci koji imaju priliku napraviti još jedan kvalitetan korak jer im u goste dolazi Kuzmica koja je pretposljednja na ljestvici sa samo dva boda. Naravno, nije Kuzmica bezopasna, ali s obzirom na odličnu formu domaćina i čak tri kartonirana kog gostiju jasno je da u ovoga puta u ulozi favorita. Ista uloga definitivno pripada i Zadurgaru koji je prvi pratitelj Omladinca, a u nedjelju mu je gost posljednja Požega. Gosti imaju samo bod na računu, igrački ne izgledaju tako loše, no bodove ne skupljaju, a gostovanje u Oprisavcima ne djeluje kao prava prilika za vađenje iz problema.

Važan susret igraju Svačić i Slavonac, bodovno izjednačeni odlučit će tko će se priključiti gornjem domu a tko će vrlo vjerojatno sezonu provesti tavoreći u sredini ljestvice. Slavonac igra nešto efikasniji nogomet, otvoreniji, dok je Svačić do sada ispod razine prošlosezonskih izdanja. U Vrbi dvoboj najbolje i najlošije momčadi iz Brodsko posavske županije, ako je suditi po dosadašnjim igrama i rezultatima trebala bi to biti stvar rutine za Pavkovićevu momčad koja je sigurno kvalitetnija, no mora se to naravno pokazati u 90 minuta na terenu. Nakon slavlja u Sibinju Dinamo je probio led, sada će kao domaćin pokušati uzeti nove bodove protiv Lipika i probiti se prema sredini. Lipik ima najlošiju obranu lige, Dinamo je prati s jednim manje primljenim golom. Mogli bi napadači imati dobar dan..

Subota:
HAJDUK – MLADOST

JAKŠIĆ – KAPTOL

Nedjelja:

SIKIREVCI – KUZMICA

ZADRUGAR – POŽEGA

SVAČIĆ – SLAVONAC

OMLADINAC – TOMISLAV

DINAMO – LIPIK