/U Omišu je održan plenum klubova Prve hrvatske malonogometne lige USPINJAČA ĆE IGRATI SUPERKUP
futsal finale kupa 00045

U Omišu je održan plenum klubova Prve hrvatske malonogometne lige USPINJAČA ĆE IGRATI SUPERKUP

Na plenumu su sudjelovali predstavnici klubova Crnica, Futsal Dinamo, Novo Vrijeme Apfel, Olmissum, Split Tommy, Square, Universitas te Vrgorac. Pred HNS-om prisutni su bili član Izvršnog odbora Ile Topuzović, koordinator natjecanja Neven Šprajcer i tajnik Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku Romeo Čižmešija.

Prijavu za natjecanje Prva HMNL izvršilo je 10 klubova koji imaju pravo sudjelovati u navedenom natjecanju: Alumnus Sesvete, Crnica, Futsal Dinamo, Novo Vrijeme Apfel, Olmissum, Split Tommy, Square, Universitas, Uspinjača Gimka i Vrgorac. Dosadašnjem predsjedniku plenuma Borislavu Vukovićujednoglasno je produžen mandat, a također je donesen i prijedlog kalendara natjecanja za prvi dio natjecateljske sezone 2019./2020, koja počinje 27./28. rujna.

Na plenumu je donesen i prijedlog propozicija natjecanja za sljedeću sezonu, koji će se bazirati na dvokružnom liga sustavu (bodovanje: 9+9=1), nakon čega osam najbolje plasiranih momčadi odlazi u doigravanje. Posljednja momčad na ljestvici napušta ligu, dok pretposljednja ulazi u dodatno doigravanje za ostanak u ligi.

Prihvaćen je i prijedlog da se u sklopu natjecanja pokrene odigravanje Superkupa, koji će biti odigran 20./21. rujna 2019. godine (tjedan dana prije početka prvenstva). U Superkupu će se suočiti Novo vrijeme Apfel i Uspinjača Gimka.

Također su razmatrani i brojni drugi prijedlozi, čiji je cilj unapređenje natjecanja te koji će biti pripremljeni za prvu sljedeću sjednicu Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.

Održan je i ždrijeb brojeva:

1. Novo Vrijeme Apfel
2. Alumnus Sesvete
3. Vrgorac
4. AFC Universitas
5. Uspinjača Gimka
6. Square
7. Crnica
8. Olmissum
9 Split Tommy
10. Futsal Dinamo

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.