Olimpik sa stilom zaključio uspješnu sezonu

Mladi reprezentativci KK Olimpik iz Slavonskog Broda su na posljednjem ovosezonskom natjecanju ostvarili plasmane u šest A finala i jedno B finale.
Mađarski Szeged je bio domaćin Turniru olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo mlađih dobnih uzrasta. Ove godine je nastupilo 20 država iz cijelog svijeta sa nešto manje od 600 sportaša. Istina, korona je “odradila” svoje te mnoge države nisu nastupile, ali konkurencija je svakako bila izuzetno kvalitetna. Očekivano su Mađari bili najuspješniji po broju osvojenih medalja te još jednom potvrdili da su vodeća sila u svijetu kajaka.
Možemo biti ponosni na naše mlade sportaše koji su cjelogodišnji rad okrunili sa plasmanima u šest A finala i jedno B finale – poručuju iz Olimpika.
Antonela Orkić i Leona Pavlešin su nastupile u dva direktna A finala, na 1000m osvajaju 4. mjesto, a na 500m osvajaju 5. mjesto. Ostaje žal za medaljom jer jednostavno utrka nije bila odrađena onako kako to one mogu, ali su zato napravile dobar rezultat u kajaku jednosjedu gdje su se i na 500m i na 200m plasirale u A finale te osvojile 9. mjesto Antonela, odnosno 8. mjesto Leona.
Mihael Veočić je ostvario plasman u B finale što je borba za poredak od 10. do 18. mjesta. Mihael je u toj utrci bio 8. što je ukupno 17. na ovom natjecanju. S obzirom da je ovo bio Mihaelov premijerni nastup i on ima razloga za zadovoljstvo.
Luka Lipovac je svoj nastup završio kao 6. u polufinalu te je ostavio odličan dojam. Na 500m se je više od pola utrke odlično nosio sa pobjednikom iz Mađarske što je dokaz da se uz rad može parirati najboljima. Ukupno je Luka zauzeo 15. mjesto.