Okupile su se juniorske odbojkaške reprezentacije ususret kvalifikacija za Euro

U Zadru su se okupile muška U-20 i ženska U-19 reprezentacija Hrvatske, a s ciljem priprema za kvalifikacijske turnire za odlazak na Europsko prvenstvo. Kvalifikacijski turnir će se igrati u Bibinju, od 8. do 10. travnja, a protivnici naše izabrane vrste će biti Belgija, Švedska i Mađarska. Izbornik muške reprezentacije, Tomislav Ćošković, smatra kako je ova generacija jedna od boljih u posljednjih nekoliko godina pa je tako i odlazak na Euro u domeni mogućega:

Oglas

-Imamo dobru generaciju i nadamo se da bi konačno mogli dohvatiti nastup na Europskom prvenstvu. Dobro je što smo organizatori jednog od kvalifikacijskih turnira, to će nam puno pomoći glede priprema jer ne moramo nigdje putovati, i biti će nam poznato okruženje. S nama su u skupini Belgija, Švedska i Mađarska. Prvi iz naše kvalifikacijske skupine ide direktno na EP, dok drugoplasirani ide u treći krug kvalifikacija, tamo negdje u lipnju.

Oglas

Sitnih problema je imao izbornik prilikom sastavljanja ekipe jer mu zbog ozljede na raspolaganju neće biti Jakov Marković, a Ante Kulušić dolazi načet zbog iskrenutog zgloba, ali će biti na pripremama. Ćošković i njegov asistent Antonio Surać okupili su sljedeće igrače:

Oglas

TEHNIČARI: Tin Devald, Lovro Maglica, Ivo Mustapić

KOREKTORI: Gabrijel Cvanciger, Duje Cvijović

PRIMAČI: Nikola Jureta, Ante Kulušić, Roko Vlašić, Luka Buljat, Matko Jakoliš

SREDNJI BLOKERI: Bruno Barać, Ivan Kuruc, Sven Jakopec, Mislav Karačić (MOK Mursa Osijek)

LIBERO: Marko Repek

Razgovarali smo s Mislavom Karačićem iz osječke Murse:

Sretan sam i ponosan što sam opet pozvan u reprezentaciju, te ukazanim povjerenjem izbornika. Ovo nam je prvo okupljanje nakon MEVZA turnira u Sloveniji te smo ostali u istom sastavu. Na pripremama smo do 8.4. kada nam kreće prva utakmica. Svi dečki su željni pobjede i nadamo se prvom mjestu koje će nam osigurati kartu za Europsko prvenstvo. 

U Zadru se također okupila i ženska juniorska reprezentacija, s istim ciljem kao i muške kolege. Bibinje će također ugostiti i ženski kvalifikacijski turnir, a protivnice našim juniorkama će biti Norvežanke i Šveđanke. Izbornik Saša Ivanišević zadovoljan je sastavom jer je uspio pozvati najbolje što Hrvatska trenutno ima u juniorskoj konkurenciji:

-Vratila nam se nakon ozljede i Mara Štiglić iz Rijeke tako da smo kompletni. Znam da su mnoge djevojke već umorne od naporne i dugotrajne sezone, jer su mnoge nositelji kvalitete u svojim klubovima igrajući domaću ligu, zato ćemo na taj način i prilagoditi pripreme. Imat ćemo i jednu kontrolnu trening-utakmicu, u nedjelju u Kaštelima protiv superligaške ekipe Kaštela. Mislim da će nam ta utakmica jako dobro doći da vidimo kakva je trenutno situacija sa sastavom, te da pokušamo uigrati neke akcije.

U žensku juniorsku reprezentaciju pozvane su:

TEHNIČARKE: Kate Lijić, Petra Brkičić

SREDNJE BLOKERICE: Aurora Papac, Ivana Ćubelić, Iva Apostolski, Viktorija Ana Trcol

PRIMAČI: Ana Burilović, Ena Zajec, Mara Štiglić, Taisa Weinand (ŽOK Osijek), Lara Škoro

LIBERO: Matea Smoljan, Tia Kovčo

KOREKTORICA: Marija Tabak

Razgovarali smo s igračicom Osijeka, Taisom Weinand:

Sretna sam što sam opet pozvana u reprezentaciju, ovoga puta možda i više jer nas očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Čeka nas nekoliko napornih dana, ali nema mjesta za umor. Imamo veliku šansu ostvariti plasman na Euro, a to nam je glavni cilj. Igramo dvije utakmice koje su na rasporedu sljedeći vikend.