/Održano proglašenje najboljih sportaša Brodsko-posavske županije LAUREATI NOVAKOVIĆ, BAKIĆ, KKK OLIMPIK I ŽOK NOVA GRADIŠKA
sportašice brod

Održano proglašenje najboljih sportaša Brodsko-posavske županije LAUREATI NOVAKOVIĆ, BAKIĆ, KKK OLIMPIK I ŽOK NOVA GRADIŠKA

U domu HVIDRA-e održano je tradicionalno proglašenje najuspješnijih sportaša. sportašica i kolektiva Brodsko-posavske županije.

kajak kanu olimpik

 

Prema običaju polovicom veljače Zajednica sportskih udruga i saveza Brodsko – posavske županije održala je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportašica u županiji. Nekih velikih promjena u odnosu na godinu prije nije bilo. Tako i dalje u županiji dominiraju članovi Kajak kanu kluba Olimpik koji su ove godine dali najboljeg sportaša i sportašicu u pojedinačnoj konkurenciju, dok su kod ženskih ekipa i dalje nedodirljive odbojkašice Nove Gradiške koje se s puno uspjeha natječu u najkvalitetnijem razredu Hrvatske odbojke.

ŽUK GRADIŠKA NAGRADA

 

Kao i prijašnjih godina od kako se ova svečanost održava u Domu HVIDR-e, dvorana je ponovo bila premala kako bi primila veliki broj sportaša i sportašica s područja Brodsko – posavske županije. Nakon što su se s uvodnim riječima skupu obratili visoki politički i sportski dužnosnici pristupilo se proglašenju najboljih. Ove godine županijska Zajednica sportskih udruga i saveza nije imala težak zadatak budući je bilo izvjesno kome će pripasti trofeji najboljih u ekipnim i pojedinačnim kategorijama. U izboru sportašica naslov je otišao u ruke Brigiti Bakić iz Kajak – kanu kluba Olimpik koja je slavila ispred prošlogodišnje najbolje sportašice županije atletičarka Marsonije Hilda Heller, dok je treća bila Lucija Dautović odbojkašica Nove Gradiške. S obzirom da je Brigita na pripremama reprezentacije umjesto nje priznanje je primila njena mama Vesna. U izboru sportaša županije nije se dogodila promjena u klubu, već samo u imenu. Tako je nakon Marina i Marka Lipovca, sada najuspješniji sportaš županije postao Antun Novaković, član Kajak – kanu kluba Olimpik.

sportaši brod

 

S obzirom da je u prošloj sezoni postao Europski juniorski prvak i Svjetski juniorski doprvak to je bilo više nego dovoljno za epitet najboljeg u županiji. Drugi je kao i prošle godine bio Štefo Lutz kanuista Marsonije. Niti Antuna zbog priprema reprezentacije nije bilo na proglašenju te je umjesto njega na dodjelu došao njegov djed Antun, bivši sportaš. Kod ženskih ekipa također nije bilo previše dvojbi budući su odbojkašice Nove Gradiške obranile naslov najboljih u županiji ispred košarkašica Broda na Savi i košarkašica Broda. Kao i kod ženskih ekipa, promjena nije bilo niti u konkurenciji muških klubova, a naslov od prošle godine obranili su članovi Kajak – kanu kluba Olimpik iza kojih su na 2. mjestu predstavnici Kajak – kanu kluba Marsonije, dok su na 3. poziciji šahisti Đure Đakovića.

Nagradu Zajednice za izuzetan doprinos razvoju sporta kao nagrada za Životno djelo dobili su: Stanislav Šimunić iz Starog Petrovog Sela, Zlatko Majer iz Slavonskog Broda, Pavao Haring iz Oriovca, Milena Stanković iz Nove Gradiške i posthumno Darko Bajan iz Slavonskog Broda. Za posebnu obljetnicu i uspješan rad kluba nagrađeni su Rukometni klub “Nova Gradiška” koja obilježava 60. godina postojanja baš kao i RK Slavija iz Starog Petrovog Sela. Tu je i NK Slavonac iz Brodskog Stupnika koji slavi 90. godina postojanja. Za podvig godine izabran je Kajak – kanu klub Oriolik iz Slavonskog Kobaša. Nisu zaboravljeni niti rezultati mlađih dobnih uzrasta koji su pripali: Vanesi Tot i Petru Starčević iz Kajak – kanu kluba Marsonia, Moniki Pleši i Alenu Duraku iz Kajak – kanu kluba Olimpik, Mateji Ećimović i Tomislavu Mađareviću iz Karate kluba Slavonski Brod te Mariju Pejakoviću, članu Sportsko ribolovne udruge Mrena iz Nove Gradiške kao i samoj njegovoj udruzi. Nagrađeno je i 90 županijskih darovitih sportaša iz 18 klubova, a kod školskih – sportskih klubova najuspješniji su bili: Gimnazija iz Nove Gradiške i OŠ “Dragutin Tadijanović” iz Slavonskog Broda. Vrednovani su i rezultati sportaša invalida, a priznanje je dobila Brođanka Marina Bionda.

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.