Održani sastanci Stručnog savjeta za žensku košarku i klubova Prve ženske lige

Iako Hrvatski košarkaški savez uobičajeno u ovo vrijeme godine komunicira s članstvom i održava radne skupine u cilju što bolje pripreme iduće sezone, ove su godine ti sastanci posebno značajni. Pandemija koronavirusa i njene gospodarske posljedice utječu na sve sektore života, a košarka nije izuzeta.

Oglas

Danas su se, u prostorijama hotela Hilton Garden Inn kako bi se poštivale mjere fizičkog distanciranja koje su još uvijek na snazi, najprije sastali članovi Stručnog savjeta za žensku košarku. Razgovaralo se o opcijama sustava natjecanja za sljedeću sezonu Prve ženske lige, ali i prvenstava ženskih mlađih dobnih kategorija te su dogovorene smjernice koje će biti predložene Upravnom odboru.

Oglas

Potom je održan sastanak s klubovima Prve ženske lige, a posebno je veselio odaziv, jer na sastanak su stigli predstavnici svih deset klubova. I zaista, dvostrana komunikacija s članstvom u ovo je zahtjevno vrijeme bitnija no ikada. Prezentirane su aktivnosti koje Savez trenutačno provodi kako bi se svima olakšao period nastale krize, ali i sve aktivnosti i investicije Saveza koje su u posljednjih nekoliko godina imale za cilj poboljšanje statusa ženske košarke.

Oglas

Predstavnici klubova su izrazili svoja stajališta o izgledu sljedeće sezone, razmijenili mišljenja o predstavljenim opcijama sustava za sljedeću sezonu te će Upravni odbor zasigurno, nakon sastanaka radnih skupina, Stručnog savjeta za žensku košarku i predstavnika klubova Prve ženske lige, dobiti relevantne informacije na temelju kojih će biti moguće donijeti odluke kojima se poštuje trenutačna situacija, ali i mišljenje većine.

U sklopu sastanka, klubovima je prezentiran i plan edukacije trenera u skladu s odlukom da licenciranje za sezonu 2020/21 vrši HKS, a početkom mjeseca srpnja održat će se online seminari za trenere mlađih dobnih kategorija.

Izvor: HKS, FOTO: Marin Sušić