Održana plenarna sjednica klubova jedinstvene 1. ŽNL BPŽ

U četvrtak je u prostorijama županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije održana Plenarna sjednica klubova Prve ŽNL BPŽ. Potvrđena je odluka da će u sezoni 2022/23. jedinstvena prva ŽNL brojati četrnaest klubova. Utvđen je i kalendar natjecanja te je predstavljeno kompletno rukovodstvo lige za nadolazeću sezonu.

Oglas

Nakon što je još ranije dogovoreno formiranje jedinstvene županijske lige sačinjene od najboljih šest ekipa 1.ŽNL Istok i Zapad BPŽ te još dva predstavnika, u četvrtak je održana i sjednica Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije u kojoj su se razrađivali detalji natjecanja.

Oglas

Na sjednici je predstavljen i potvrđen kalendar natjecanja, izvučeni su natjecateljski brojevi, utvrđeni su termini igranja te su predstavnici klubova upoznati sa propozicijama novooformiranog natjecanja. Također, predstavljeno je rukovodstvo natjecanja za sezonu 2022./23, a čine ga Povjerenik za natjecanje Marjan Zovko, Povjerenik za suđenje Tihomir Vuko te Disciplinski sudac Josip Babić.

Oglas

Od četrnaest klubova, sjednici je nazočilo dvanaest, a opravdano odsutni bili su predstavnici NK Sapci i NK Sloga Jaruge. Sezona započinje prvim kolom koji je na rasporedu 27. kolovoza, dok jesenski dio natjecanja završava 20. studenog. 

U sklopu 1. kola 27. kolovoza će zaigrati: Slavonac Gunjavci/Drežnik – Budainka Kolonija; Posavina Velika Kopanica – Zvonimir Donja Vrba;  Sloga Jaruge – Mladost Cernik; Slaven Ljupina – Sapci;  Vinogorac – Graničar Slavonski Šamac; Croatia Tisovac – Omladinac Staro Topolje te Amater Slavonski Brod – Batrina.