/Održana konferencija uvodne kampanje projekt “Volim rukomet” PREMAŠEN OČEKIVANI BROJ SUDIONIKA U SVIM DOBNIM SKUPINAMA
20190624_183354

Održana konferencija uvodne kampanje projekt “Volim rukomet” PREMAŠEN OČEKIVANI BROJ SUDIONIKA U SVIM DOBNIM SKUPINAMA

Rukometni klub Spačva Vinkovci u ponedjeljak (24.06.2019.) je u Velikoj gradskoj vijećnici upriličio uvodnu kampanju za projekt „Volim rukomet“. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda je 741.227,75 kuna.

Ovom uvodnom kampanjom su upoznali javnost o dosadašnjem tijeku projekta i svemu onome što će se događati u budućnosti. Cilj je bio 40 sudionika tijekom 2 godine, ali zanimanje je bilo doista veliko pa su premašili taj broj i imaju 48 sudionika u okviru projekta “Volim rukomet”, a također su zastupljene i sve dobne skupine. Ovim projektom svijet rukometa otvoren je onima koji su željeli baviti se ovim sportom, a možda to nisu mogli.

“Ima djece i mladih koji ne mogu plaćati članarine iako su to, možemo reći, simbolični iznosi, a ovako smo pružili jednaku priliku svima. Svi koji su uključeni u projekt imaju besplatne treninge tijekom provedbe projekta, a svaki polaznik dobit će majicu, komplet dresova i loptu. Također, za potrebe projekta dobit ćemo kombi vozilo, koje će ostati trajno vlasništvo kluba”, istaknuo je Mečić.

20190624_185710

Na samoj konferenciji uvodne kampanje projekta “Volim rukomet” sudjelovalo je preko 100 osoba, što je pokazatelj da je sam projekt pun pogodak. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna.

Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna. Projektom uvelike pridonosimo ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH; u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s našim Projektom.

Foto rkspačva

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.