Održana Izvještajno – izborna sjednica Skupštine RK NEXE

Na obiteljskom gospodarstvu Goveđa Glava u Feričancima održana je Izvještajno – izborna sjednica Skupštine RK NEXE. Na samom početku skupštine sve nazočne pozdravio je predsjednik kluba Josip Ergović koji je kao i prethodnih godina iznio izvješće o radu kluba kao i financijsko izvješće za 2019. godinu naglasivši da je RK NEXE u 2019. godini poslovao pozitivno te se, također, zahvalio svim sponzorima i donatorima na financijskoj podršci. Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik odbora Ivan ErgovićSva su izvješća prihvaćena jednoglasno.

Jučerašnja sjednica također je bila i izborna pa je nakon razrješenja dosadašnjih članova Uprave, izabrano novo vodstvo kluba. Novi – stari predsjednik je Josip Ergović kojemu će to biti treći mandat, a za dopredsjednike izabrani su Marko Sertić i Hrvoje Šimić. Uz njih Izvršni odbor čine: Zvonko Tomljanović, Franjo Lelić, Darko Mikičić, Zlatko Ćurić, Zdenko Lovrić, Goran Šafar, Vladimir Radmanović, Boris Perlić, Zoran Janeski dok je u novi Izvršni odbor izabran je glavni tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković.

“Prije svega moram se zahvaliti svima počevši od Uprave kluba, preko igrača i trenera pa sve do navijača – svi ste napravili jako puno za ovaj klub i ja sam na to izuzetno ponosan. Mislim da je velika stvar da smo već dugi niz godina prepoznatljiv klub, ne samo u europskim, nego i u svjetskim okvirima.” – rekao je predsjednik Nadzornog odbora Ivan Ergović.

 

“Možemo slobodno zaključiti da su rezultati u prethodnoj godini bili vrlo dobri, prezentirali ste naš Grad u najboljem svjetlu gdje god ste nastupali – ime Našica i Nexe-a čulo se svugdje tako da vam na tome posebno čestitam i uvjeren sam kako će novo vodstvo kluba nastaviti s izvrsnim rezultatima.” – rekao je gradonačelnik grada Našica Josip Miletić.

“Želim vam čestitati na svemu što ste do sada ostvarili, primjer ste kluba kako se dobro radi u sportu. Osječko – baranjska županija i Sportska zajednica Osječko – baranjske županije će i dalje biti vaš partner. Moj ulazak u Izvršni odbor rukometnog kluba Nexe je jedna vrst priznanja i velika mi je čast da budem član jedne takve zajednice koja izuzetno kvalitetno radi i nadam se da ću doprinijeti svojim zalaganjem boljitku kluba. Reći ću da mi kao Glavnom tajniku Sportske zajednice Osječko – baranjske županije nije praksa da postajem član klubova kako se to ne bi pogrešno protumačilo, ali ovdje mi je, ponavljam, čast biti s vama.” – izjavio je, između ostalog, Dubravko Ižaković Glavni tajnik Sportske zajednice Osječko – baranjske županije.

“Ove godine nemam epiteta za vaš klub jer sam sve rekao prijašnjih godina, ali RK Nexe je i dalje perjanica rukometa kako u našoj istočnoj regiji tako i u cijeloj Hrvatskoj pa i šire. O seniorskoj ekipi se već sve zna, a ja više pratim igre mlađih uzrasta i mogu slobodno reći da imate vrhunske igrače kao i njihove trenere. Želio bih da vi kao Uprava samo malo poboljšate uvjete mlađim dobnim skupinama pošto su oni budućnost našeg rukometa i zasigurno ćete imati još bolje rezultate.” – izjavio je Goran Peterko, tajnik rukometnog saveza Osječko – baranjske županije.

S nekoliko riječi skupu se obratio Nikola Vercingetoriks Antolović, predsjednik Športske zajednice grada Našica. “Vi ste dugi niz godina nositelj vrhunske sportske kvalitete u regiji. Htio bih se zahvaliti i na humanitarnom radu kojeg ste napravili tijekom prethodnog razdoblja i vi ste odličan primjer kako pomoći ljudima u teškim situacijama. Osim toga, čestitao bih i novom Izvršnom odboru te novom – starom predsjedniku želim puno uspjeha u budućem djelovanju, a mi ćemo i dalje podržavati vaš rad.”

“Zahvaljujem se klubu Nexe u ime Opće županijske bolnice, na donaciji koja je prikladna djelatnosti koju obavlja tvrtka Nexe. Radi se o uređaju vrijednom 10 tisuća eura koji zbrinjava infektivni odjelni otpad, a nama je bio velika potreba. Olakšali ste posao djelatnicima koji rade posao s pacijentima. Zahvaljujem se i u ime zdravstvenog tima rukometnog kluba Nexe kojeg čine fizioterapeuti. Zahvala Upravi na razumijevanju, svim trenerima, prvoj ekipi i mlađim dobnim skupinama na dobroj suradnji. Hvala lijepa na iskustvu koji smo naučili kroz redovni rad, ali hvala i na ovom vremenu poveznice sporta i koronavirusa. Odradili smo zajedno i pripreme na jedan neobičan način, sudjelovali zajedno u radu i preko online vježbanja, rehabilitirali su se oni igrači koji su bili u Našicama. Nadamo se da će iduća sezona biti raznovrsna i manje neizvjesna kao ova iza nas.” – rekao je Hrvoje Šimić zamjenik gradonačelnika Grada Našica i liječnik kluba.

Izvor Nexe