Održana 3. Međunarodna biciklijada – “Dva samostana”

Biciklistički klub Marsonia, Trkački klub BraCe i Franjevački samostan Plehan organizirali su 3. Međunarodnu biciklijadu koja je imala naziv “Dva samostana”. Na taj način biciklisti su spojili 2 franjevačka samostana, slavonskobrodski i plehanski, dok su se njima pridružili i ostali biciklistički klubovi iz Slavonskog Broda na ovoj rekreativnoj vožnji.

Oglas

Treću godinu za redom Biciklistički klub Marsonia u suradnji s Trkačkim klubom BraCe i Franjevačkim samostanom Plehan organizira tradicionalnu međunarodnu biciklijadu naziva: “Dva samostana”. Cilj je s ovom vožnjom spojiti 2 samostana koja su jedan od drugog udaljeni 40 km. Okupljanje svih sudionika bilo je na Korzu, dok je polazak bio ispred Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu.

Oglas

Biciklistički klub Marsonia okuplja ljubitelje cestovnog biciklizma koji ne idu na natjecanja, već su to uglavnom rekreativne vožnje. Od svojih aktivnosti tijekom godine uz ovu biciklijadu “Dva samostana” imaju organiziranu vožnju i posjet Ovčari kod Levanjske Varoši pokraj Đakova.

Oglas

Uz članove Biciklističkog kluba Marsonije i Trkačkog kluba BraCe na ovoj biciklijadi od Slavonskog Broda do Plehana sudjelovali su i predstavnici Udruge SB biciklist kao i oni iz Biciklističkog kluba Festung koji se natječu u Slavonskobaranjskoj brdsko – biciklističkoj ligi.

Sve sudionike 3. Međunarodne biciklijade “Dva samostana” blagoslovio je i na sretan put dug 40 km ispratio je fra. Ante Perković ispred Franjevačkog samostana u Slavonskom Brodu.

Sama vožnja na dionici dugoj 40 km bila je vrlo ugodna, a ono što je bilo najvažnije, a to da je vrijeme bilo odlično za vožnju. Na ovoj biciklijadi na kojoj su bili članovi samo iz ove 4 udruge nastupila su 23 sudionika. Njih je na Plehanu nakon svete mise dočekao i ugostio gvardijan fra. Anto Tomas.

Prije povratka biciklista na novih 40 km istim putem za Slavonski Brod svim sudionicima ove 3. Međunarodne biciklijade “Dva samostana” od strane organizatora uručena su prigodna priznanja. Gvardijan fra. Anto Tomas sve goste upoznao je sa poviješću samostana na Plehanu i što se sve planira napraviti u budućnosti. S dolaskom jeseni vožnji će biti sve manje, međutim, bicikliste niti hladno i ružno vrijeme neće omesti u njihovim aktivnostima koje imaju tijekom cijele godine.

Tekst / Foto Josip Šebalj