Održan ždrijeb za Socca SP u malom nogometu: Hrvatska u ovogodišnjoj ”skupini smrti”

Održan je ždrijeb za Socca svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se od 10. do 18. rujna održati u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske. Treće izdanje ovog prestižnog natjecanja, koje se igra pod okriljem International Socca Federationa (Svjetska malonogometna federacija), vraća se nakon trogodišnje pauze uzrokovane pandemijom Covida-19. Na SP-u će snage odmjeriti igrači iz čak 43 države, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere.

Oglas

Reprezentacije su podijeljene u osam skupina s po pet zemalja sudionica, dok je u tri skupine dodana i šesta reprezentacija. Kako živimo u doba koronavirusa, ISF je odlučio kako će te tri reprezentacije služiti kao osigurač ako neka reprezentacija uoči turnira otpadne zbog obvezne izolacije te postoji mogućnost da se one tada presele u drugu skupinu.

Oglas

Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini ”B” koja po imenima slovi za vjerojatno najtežu skupinu na ovogodišnjem malonogometnom Svjetskom prvenstvu. Kao protivnike naše reprezentacije gledat ćemo Grčku, Španjolsku, Čile, Iran te Irak. Podsjetimo, Grčka je na posljednjem SP, pred domaćim navijačima, izbacila Hrvatsku u osmini finala rezultatom 2:0.

Oglas

”Mislim da je bilo mnogo lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali ovakva skupina može samo biti veći motiv za naše reprezentativce. Naš prvi cilj je prolazak u osminu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe, ali s time se nećemo zadovoljiti već su naše ambicije puno više. Reprezentacija je pod vodstvom bivšeg izbornika igrala već protiv Grčke i vjerujemo da iz te utakmice možemo puno toga naučiti. Španjolska i Čile su vrlo neugodne reprezentacije i očekuju nas neugodni dvoboji protiv njih, dok su Iran i Irak velika nepoznanica”, rekao je izbornik hrvatske socca malonogometne reprezentacije Željko Ostrman.

Podsjetimo, do sada su održana dva izdanja Socca SP u malom nogometu. 2018. godine u portugalskom Lisabonu naši reprezentativci stigli su do osmine finala, a u toj fazi natjecanja poraženi su od finalista Poljske tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Godinu kasnije SP je održano u Grčkoj, na otoku Kreti, a Hrvatska je ispala u istoj fazi natjecanja.

Ove godine ciljevi su svakako puno veći, a pred Željkom Ostrmanom i njegovim izabranicima bit će težak put.