Održan ždrijeb turnira u Umagu, a poznat i pobjednik sporedne ceste

Poznat je ždrijeb 31. izdanja Plava Laguna Croatia Opena u Umagu na kojem će, ne računajući kvalifikante, nastupiti i dvojica hrvatskih igrača s pozivnicom. Nino Serdarušić u prvom će kolu igrati protiv Španjolca Carlosa Tabernera (114. na ATP listi), dok će Duje Ajduković za suparnika imati nekog od kvalifikanata. Prvi nositelj turnira je Španjolac Albert Ramos-Vinolas (41. na ATP listi), a drugi Dušan Lajović (Srbija), trenutačno 43. tenisač svijeta.

Turnir počinje u nedjelju kvalifikacijama u kojima će zaigrati i pobjednik Road to Umag Mastersa Matija Pecotić. On je u finalu bio bolji od Bože Baruna i time izborio Wild card za kvalifikacije ATP turnira.

”Veoma smo ponosni na sve igrače koji su nastupili u prvoj seriji turnira Road To Umag. Njihove reakcije su najbolja potvrda da je ovaj koncept pun pogodak i da ćemo sljedeće godine, uz neke modifikacije, dodatno nadograditi ovu priču. Čestitam Matiji Pecotiću koji je opravdao ulogu favorita i želim mu puno sreće u kvalifikacijama za glavni turnir.” – poručio je direktor turnira Tomislav Poljak.

Kvalifikacije za glavni turnir počinju u nedjelju u 16 sati na Stadionu Gorana Ivaniševića u Stella Marisu.

Izvor HTS