/Održan 2. međunarodni Amater Kup za limače i limačiće NASLOVI ZA LIMAČE MARSONIJE I LIMAČIĆE SLOBODNICE
2. Medjunarodni Kup limaca NK Amater - 3

Održan 2. međunarodni Amater Kup za limače i limačiće NASLOVI ZA LIMAČE MARSONIJE I LIMAČIĆE SLOBODNICE

Održan 2. međunarodni Amater Kup za limače i limačiće.

U organizaciji Škole nogometa Amatera i istoimenog kluba na Stadionu Jelas održan je 2. Međunarodni Kup za limače. U dvije kategorije nastupila je 31 ekipa s područja Hrvatske, dok su došle i 3 iz susjedne BiH. Na kraju je kod limača do naslova došla Marsonia, dok je u konkurenciji limačića najbolja bila Slobodnica. Nakon Marsonia kupa na Stadionu uza Savu i Ljetnog kupa na Stadionu “Stanko Vlainić – Dida” održan je i 2. Međunarodni Kup limača na Stadionu Amatera na Jelasu. Kod limača igrača rođenih 2005. i 2006. godine nastupile su 23 ekipe, dok je ovaj turnir trebao biti samo za tu kategoriju. Međutim, kako pojedini klubovi imaju i limačiće igrače rođene 2007.godine i mlađe, organizatori su onda odlučili napraviti turnir i za tih 8 ekipa.

2. Medjunarodni Kup limaca NK Amater - 4

Limači su u početku bili posloženi u 4 grupe u kojima su najviše pokazali Marsonia i Bratstvo iz Gračanice. Upravo su se ove dvije ekipe sastale u polufinalu što je bilo finale prije finala. U regularnom vremenu je bilo 1:1, a onda je Marsonia s 3:2 prošla u finale. Tako su limači iz Gračanice morali u borbu za 3. mjesto, a u tom su susretu s 3:1 pobijedili Podvinje. U drugom polufinalu kod limača Naftaš iz Ivanić Grada je s minimalnih 1:0 bio bolji od Podvinja za plasman u finale protiv Marsonije. Na kraju su limači Marsonije u finalu nakon penala s 1:0 bili bolji od Naftaša iz Ivanić Grada za osvojen naslov pobjednika na ovom turniru. Gabrijel Bumbić iz Marsonije proglašen je za najboljeg igrača, dok je Nikola Dakić iz Bratstva Gračanica sa 7 golova najučinkovitiji strijelac. Za najuspješnijeg vratara na 2. Amater Kupu limača izabran je Luka Lovrić iz domaćeg Amatera. Kod limačića je u prvom polufinalu Slobodnica s 1:0 svladala Podvinje, dok je u drugom polufinalu Željezničar s 3:1 pobijedio Amater. U finalu je Slobodnica s 2:0 bila bolja od Željezničara, dok su limačići Amatera igrali za 3. mjesto u kojem su s 5:0 nadigrali Podvinje.

 
2. Medjunarodni Kup limaca NK Amater - 9 (1)

U Školi nogometa Amatera svi treneri osim što djecu uče osnove nogometa s njima se radi na kulturnom ponašanju, da nema psovki, a pogotovo da među djecom nema različitosti. Stoga je i Svjetska nogometna organizacija Roma ovaj turnir iskoristila kako bi i ovoj djeci poslala tu poruku. Kažimo da se NK Amater pokazao kao odličan organizator te za slijedeću godinu najavljuju još brojniji turnir s više ekipa pogotovo onih iz susjednih zemalja.

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana 3. HNL Istok. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.