/Odličan nastup požeških šahista u Sesvetama JOSIP MATOKOVIĆ OSVOJIO TREĆE MJESTO
slika Sesvete 2

Odličan nastup požeških šahista u Sesvetama JOSIP MATOKOVIĆ OSVOJIO TREĆE MJESTO

U Sesvetama (Zagreb) odigran je na 3. Kadetski šahovski turnir Sesvete 2018. Turnir je odigran 24.-25.11.2018. godine . Tempo igre je bio 30 min + 30 sek/potez. Igralo se 6 kola.

Bio je to najveći turnir u klasičnom šahu ove godine koji je okupio 124 natjecatelja od kojih 23 djevojčice iz većine hrvatskih županija, te jedanaestoro iz Slovenije.

 

Natjecalo se u četiri dobne skupine: 9,11,13 i 15 god, a među natjecateljima bilo je i  11 aktualnih i bivših državnih prvaka Hrvatske i Slovenije.

Iz Požeško-slavonske županije nastupila su dva natjecatelja članovi ŠK Požega u kategoriju do 9 godina i ostvarili odlične rezultate. Jakov Matoković osvojio je 3. mjesto (4 pobjede, 1 remi i 1 poraz). Renato Bilić osvojio osvojio je 6. mjesto (4 pobjede i 2 poraza) uz „nesreću“ u posljednjem kolu gdje je u boljoj (dobivenoj) poziciji pogriješio i izgubio. Tom pobjedom ili remijem osvojio bi 2. ili 3. mjesto tj. ŠK Požega imao bi 2 natjecatelja među prva tri.

slika Sesvete 1

Tijekom prosinca 2018. godine i siječnja 2019. godine na rasporedu je nekoliko šahovskih turnira te mladim šahistima naše županije želimo što bolje rezultate, puno veselja i radosti u ovoj drevnoj igri – poručili su iz ŠK Požega.

Podijeli
  •  
  •  
  •