Odgovor na brojne upite Sportalu

Početkom nove sezone već pomalo uobičajeno često imamo upite oko fotografija pa ćemo iskoristiti priliku i jednom objavom odgovoriti na više njih do sada pristiglih kao i na one koje bi stigle narednih tjedana.

Oglas

Naime, stalni su upiti i zamolbe s raznih adresa, od klubova, pojedinaca do drugih medija koji žele koristiti ili dobiti naše fotografije pa ćemo pojasniti naše stavove i naše razloge oko davanja istih. Naši stalni čitatelji znaju da smo ranije imali praktično svaki vikend po dvije bogate galerije, no to smo ukinuli i ostajemo pri trenutnoj politici. Kao što znate potrudili smo se osnovati Udrugu Sportalo kako bi nam čitatelji uzvratili za naš trud simboličnom donacijom od 15€ godišnje, kako je to naišlo na vrlo slab odgovor uveli smo pravilo da fotografije dajemo isključivo članovima udruge, naravno, oni imaju i druge benefite. Dakle, pojedinci koji se javljaju i mole za fotografije nisu spremni odvojiti 15€ godišnje članarine, a naš put do neke utakmice košta više od toga. Za sve koji nisu članovi fotografije nisu dostupne, osim onih koje su javno objavljene.

Oglas

Nogometnim klubovima smo u više navrata slali zamolbe za donaciju, odgovorilo ih je samo nekoliko, pa jasno da takvi klubovi svakako na stranicama Sportala uvijek imaju prednost kada je riječ o raznim objavama, ukoliko nas svojim rezultatima “prisile” da budemo na njihovim utakmicama, sve fotografije su im na raspolaganju. Za sve ostale, nisu. Izuzetak su klubovi čije jedinice lokalne samouprave imaju potpisan ugovor o poslovnoj suradnji s nama, za njih vrijede pravila kao i za klubove koji su prema nama pokazali pažnju.

Oglas

Možda će ovo nekima izgledati ružno, ali imamo rješenje, neka se obrate nekom od profesionalnih fotografa koji će odvojiti svoje vrijeme za dolazak, fotografiranje, obradu i dostavu fotografija, uvjereni smo da će biti ugodno iznenađeni cijenom. Da nismo “drski” dovoljno govori suradnja s ostalim medijima, svi oni koji imaju korektan odnos i samo pošalju upit za korištenje fotografija uvijek je naš odgovor pozitivan.