Odgođen derbi Slavonije i Marsonije

Kako smo i najavljivali odgođen je derbi posljednjeg 17. jesenskog kola 3. HNL koji su sutra trebali odigrat nogometaši Slavonije i Marsonije.

Razlog je kao što nam je već postalo uobičajeno ove sezone korona, odnosno samoizolacija, ovoga puta kod nogometaša Marsonije. Kako doznajemo sedam igrača Bijelo crnih je u samoizolaciji, od njih dvojica su dobila pozitivan test na koronu tako da su se stekli svi uvjeti za odgodu utakmice što je povjerenik lige Željko Bel, inače i sam trenutno pozitivan na Covid 19, jučer i učinio.

Ako u posljednji tren ne bude novih odgoda u subotu će se odigrati 7 utakmica, u nedjelju će Belišće u Kutjevu imati priliku zasjesti na vrh trećeligaške ljestvice, no Brođani imaju dvije utakmice manje. Po aktualnom planu zaostale utakmice Našk – Đakovo Croatia i Marsonia – Valpovka igrat će se sljedećeg vikenda, a ovaj posljednje odgođeni između Slavonije i Marsonije ili 2. ili 5. prosinca, po dogovoru klubova.

Kako i obično napišemo činjenice nećemo to preskočiti niti ovoga puta, ova odgoda nikako nije dobra za Slavoniju. I na strani Marsonije i na strani Slavonije zbog kartona nedostaje po jedan igrač, Plavima Ivan Peharda, Bijelo crnima Matej Sivrić, prvi se nema gdje “očistiti”, Sivrić će kaznu odraditi protiv Valpovke. Naravno, da nije bilo korone kod Valpovke svakako bi se “očistio” tako da su sada zapravo stvari vraćene na početak, ali je ovo bitna razlika u odnosu na ono što smo pisali u redovitoj najavi kola. Nadamo se i vjerujemo da će i nova skupina pozitivnih u Marsoniji proći kao i prva ekipa koja je prošla bez ikakvih posljedica, to je svakako puno važnije od svih bodova i utakmica!

© Sportalo.hr 2020. | Newsphere by AF themes.