Odbojkašice ŽOK Osijeka započele s ljetnim pripremama pred nove izazove

U Gradskom Vrtu su se okupile odbojkašice ŽOK Osijeka na ljetnim pripremama, a ususret novim prvenstvenim i kup izazovima koje ih čekaju od jeseni. Duga je bila prvenstvena pauza (otprilike 4 mjeseca) tako da je potrebno potpuno novo uigravanje, ali i podizanje fizičke spreme za natjecanja koje kreću za 2 mjeseca.

Oglas

Trener Tomo Paun je okupio pola mogućeg kadra koji mu je trenutno dostupan. Pridošlica je Dorija Sulić iz Rijeke, a klub su napustile Tatjana Gajić, Ivana Lovrić, Karla Kolobarić i Dora Gadžić, no trener Paun nije pokleknuo zbog toga:

Oglas

Iako se radi o curama koje su igrale važnu ulogu u rosteru, ja sam i dalje zadovoljan ekipom. Najbitnije je da nas posluži zdravlje, a što je bio problem u prošloj sezoni zbog koronavirusa i nekih ozljeda. Prošle sezone klupskoj upravi cilj je bio osigurati ostanak, a 9. mjesto na kraju je bio sam poticaj za mladu ekipu. Promovirali smo podosta mlađih cura iz druge ekipe, a ove godine će promocija biti nešto manja. Cilj je biti što bolji, pa zašto ne i koje mjesto iznad prošlogodišnjeg. Sve naravno ovisi i o drugim ekipama, prijelazni rok traje pa ćemo tek od jeseni vidjeti kakva je situacija. Cilj je dovesti minimalno još jednu igračicu, poželjno na poziciji primača, Uprava vrijedno radi pa ćemo vidjeti kakva je situacija u rosteru na kraju prijelaznog roka.

Oglas

Trenutno je u Osijeku na raspolaganju treneru Paunu otprilike pola rostera, a ostatak će se priključiti nakon obaveza na Sportskim igrama mladih, kao i nakon reprezentativnih obaveza. Cilj kluba je u pripremnom razdoblju odigrati 10-15 utakmica zbog što boljeg uigravanja, a osim pripremnog perioda u Osijeku, ići će se na putovanja u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Austriju i Sloveniju zbog utakmica i turnira. Treninzi se održavaju svaki dan, dio u dvorani, a dio na otvorenom, a nama ostaje za vidjeti kako će mlada ekipa reagirati na početku natjecateljske sezone u listopadu.