/Odbojkašice uvjerljive, odbojkaši stradali ZLATNA LIGA IGRA SE U VARAŽDINU
FB_IMG_1559430455002

Odbojkašice uvjerljive, odbojkaši stradali ZLATNA LIGA IGRA SE U VARAŽDINU

Dvostruki program jučer u varaždinskoj areni završen je potpuno različitim rezultatima. Najprije su odbojkaški reprezentativci doživjeli težak poraz od Španjolske koja je bila vrlo dominantna. Dojam su nakon toga popravile naše reprezentativke koje su s 3:0 nadigrala Austriju. Zanimljivo je da je u nekim trenucima igra Hrvatica bila bolja u prvom dvoboju s istim protivnicima kad su pobjedile 3:2 nego sada kad protvnice nisu uzele niti set.

S obzirom da smo ovu utakmicu odradile rezultatom 3:0 u setovima mislim da zaista možemo biti zadovoljne i ovako nastaviti i dalje.” – izjavila je nakon završetka utakmice igračica Lara Štimac te dodala: “Sljedeća utakmica koju igramo s Mađarskom na njihovom terenu sasvim sigurno će biti vrlo zanimljiva. Vjerujem da će Mađari napraviti atmosferu i galamu ali spremne smo na to

Za Hrvatsku su igrale Rene Sain, Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Seniorke već 8. lipnja očekuje uzvratna utakmica Zlatne lige protiv domaće reprezentacije u Mađarskoj te nakon toga, 12. lipnja i utakmica na terenu reprezentacije Francuske. Sljedeća utakmica na domaćem terenu na rasporedu je 15. lipnja u 19 sati kada naše odbojkašice u Areni Varaždin igraju uzvrat s Francuskom.

„Španjolska je od samog početka krenula agresivno. Počeli su dobro servirati i nismo uspjeli adekvatno odgovoriti. Kasnije se uvukla mala nervoza i rezultat je ovakav.“ – istaknuo je igrač Hrvoje Pervan te dodao: „U sljedećoj utakmici koja nas očekuje u Estoniji protiv domaće reprezentacije očekujem pobjedu. Prije nekoliko dana pobjedili smo ih ovdje u Varaždinu. Vidjet ćemo s kakvom ekipom će nastupati na njihovom terenu budući da imaju dva sastava od kojih se jedan već kvalificirao na Final Four.“

 

Prva dva seta bila su iznimno uzbudljiva, a Španjolcima su pripala sa samo tri boda razlike. U trećem setu Španjolska se pokazala dominantnijom te preuzela utakmicu. Najbolji u hrvatskim redovima bili su Sven Šarčević i Marko Sedlaček.

 

„Španjolska nam je očitala sportsku lekciju. Bez obzira na ovu utakmicu nastavljamo dalje i idemo se boriti.“ – izjavio je igrač Ivan Raič.

 

Za Hrvatsku su igrali Tsimaefi Zhukouski, Tino Hanžić, Ivan Raič, Marko Sedlaček, Sven Šarčević, Sandro Dukić, Filip Šestan, Petar Višić, Fran Peterlin, Hrvoje Pervan, Leo Andrić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković i Kruno Nikačević.

 

Nakon ovog susreta seniore očekuje odlazak u Estoniju gdje će 8. lipnja odigrati uzvratnu utakmicu s domaćom reprezentacijom. Potom je, 12. lipnja na rasporedu uzvrat današanje utakmice u Španjolskoj. Sljedeća utakmica Zlatne lige na domaćem terenu očekuje nas 15. lipnja u 16.30 sati kada u Varaždin dolazi nacionalna vrsta Nizozemske.

Podijeli
  •  
  •  
  •